Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbara bolag

Ingen är nöjd med BP

Publicerad: 27 februari 2020, 13:33

Det brittiska oljebolaget med verksamhet i hela världen får kritik av både miljörörelsen och petroleumlobbyn, fast av olika skäl.

Foto: Leif Ingvarson/Hansen/Alexander/Mostphotos

Den brittiska oljejätten BP har på senare tid kommunicerat ambitionen om att nå nettonoll-utsläpp och att man avslutar sitt engagemang i tre amerikanska bransch- och lobbyorganisationer. Men bolaget får kritik både från den egna branschen och från miljörörelsen.


Beslutet att lämna några av branschens ledande lobbyorganisatioer kom i veckan efter att BP har analyserat organisationernas påverkansarbete inom klimat- och miljöområdet. I ett uttalande skriver BP att de tre

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.