Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbara bolag

Lindex löfte: 80 procent hållbara kläder

Publicerad: 27 april 2015, 08:21

Om fem år, 2020, ska minst åtta av tio plagg (80 procent) från Lindex vara tillverkade av fibrer och bomull från hållbara källor.


Ämnen i artikeln:

Indien

Den här artikeln publiceras i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 27 april.

Det är åtminstone klädkedjans mål. I dag är en femtedel (22 procent) av klädutbudet tillverkade av hållbart material, enligt bolagets hållbarhetsrapport som publiceras i dag.

Enligt Lindex sustainability report 2014 har klädföretagets leverantörer under året som gått sparat 900 miljoner liter vatten genom projekt för renare textilproduktion. Lindex har även blivit partner till WaterAid som en följd av modekedjans vattenrelaterade hållbarhetsarbete.

– Vi arbetar ständigt framåt mot våra hållbarhetsmål och vår ambition är att alla plagg ska produceras med hjälp av mer hållbara processer med mindre energi, vatten och kemikalier samt mindre produktion av avfall, säger Ingvar Larsson, vd på Lindex, som enligt hållbarhetsrapporten satsar hårt på att göra fabriksarbetarna i leverantörsleden medvetna om vilka rättigheter och skyldigheter de har.

"För att stärka fabriksarbetare i leverantörskedjan har Lindex i dag nått 8000 kvinnliga fabriksarbetare med utbildning om deras personliga hälsa”, skriver också bolaget, som skänkt 12,5 miljoner kronor under det gångna året till cancerforskning och i högre grad tillämpat cirkulär ekonomi som affärsmodell genom att samla in och återvinna textilier i 50 utvalda butiker i Sverige.

Ola Söderlund

Ämnen i artikeln:

Indien

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News