Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbara bolag

Så ska Sveriges mest hållbara varumärken kartläggas

Publicerad: 12 november 2010, 08:08

Vilka varumärken är mest hållbara i Sverige? Och vilket faktiskt miljö- och kommunikationsarbete ligger bakom svenska konsumenters bild av ett företag. Det ska Sustainable Brands kartlägga.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Vilka varumärken är mest hållbara i Sverige? Och vilket faktiskt miljö- och kommunikationsarbete ligger bakom svenska konsumenters bild av ett företag. Det ska Sustainable Brands kartlägga.

Mediaföretaget IDG, som bland annat äger tidningen Miljöaktuellt, lanserar nu Sustainable Brands som är en ny undersökning där svenska konsumenter bedömer 150 svenska storbolag ur ett miljömässigt- och socialt ansvarsperspektiv.
Av dessa bolag kommer en topp 30- och topp 5-lista för ett antal produktkategorieratt publiceras i början på 2011. Totalt kommer 3000 intervjuer att genomföras.

– Syftet är att etablera en årligt återkommande mätning som visar hur väl företagen lyckas med sitt hållbarhetsarbete över tiden. Det här är en chans för svenska företag att positionera sig själva som ett "sustainable brand" på den svenska marknaden, säger Erik Hedén på IDG.

– De företag som attraherar kunder som ett resultat av sitt arbete med hållbar utveckling, det är de som kommer att vara ledarna i morgondagens ekonomi. De förtjänar att lyftas fram och inspirera övriga, säger Erik Hedén som också berättar att projektet går över förväntan.
– Redan nu har vi fullt av intresseanmälningar från företagen. Vi sitter nu och tittar på exakt vilka företag som ska vara med, säger Erik och förklarar att urvalet görs utifrån parametrar som marknadsandel och kännedom bland konsumenter

Projektet sker i samarbete med Novus Group och Relation Capital Partners.

Steg två i projektet är att erbjuda deltagande företag en djupare analys av undersökningsresultatet och ställa resultatet i relation till företagets faktiskta hållbarhets- och kommunikationsarbete.

Läs mer här på Sustainable brands sida.

Mikael Salo

mikael.salo@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.