fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbara bolag

Stort engagemang och intresse kring rankningen Hållbara Bolag 2021

Publicerad: 18 juni 2021, 11:57

Susanne Arvidsson. Foto: Lars Jansson

Arbetet med årets bolagsrankning Hållbara Bolag pågår för fullt. Susanne Arvidsson vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet gläds över det fortsatt stora intresset och den höga svarsfrekvens på rankningens enkätdel.

Ämnen i artikeln:

Hållbarhetskommunikation

MS


Nu är det slutspurt för bolagsenkäten i rankningen Hållbara Bolag. Tills dags dato har 60 procent av de rankade börsbolagen svarat på enkäten. Susanne Arvidsson, docent vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet, är ansvarig för metodiken kring bolagsrankningen. Det är också Lunds universitet som står bakom genomförandet.

Vad är första känslan när du ser svaren komma in?

– Många av de som besvarar enkäten har deltagit under samtliga fyra år. Det är positivt att se denna respons och villighet att delta. Det är trots allt rätt tidskrävande att fylla i enkäter. Vår enkät är långt ifrån den enda som dessa bolag får. Vi är ödmjuka och tacksamma för den tid de lägger ner på sitt deltagande i Hållbara Bolag.

Vad är responsen bland bolagen?

– Vi kunde se att många bolag började fylla i enkäten direkt när den skickades ut. Flera bolag som inte ingår i rankningen har hört av sig och undrar om de kan delta på något sätt. Det är både statliga bolag, onoterade bolag samt andra branscher.

Kan du se några trender redan nu?

– Vi har inte påbörjat någon analys utan avvaktar tills vi fått in alla enkätsvar.

Enkäten för bolagsrankningen kommer att hålla öppet till den 25 juni. 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev