Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbara finanser

”Årsredovisningens syfte behöver ses över efter införandet av taxonomin”

Publicerad: 19 maj 2021, 09:26

Karin Apelman, generalsekreterare och vd för FAR, uppmärksammar i ett remissvar att årsredovisningslagen och EU:s taxonomi inte är synkade med varandra.

Foto: FAR

Årsredovisningens format, presentation och överskådlighet behöver ses över när EU:s taxonomiförordning ska integreras i årsredovisningslagen. Det skriver FAR i ett remissvar.


FAR, branschorganisationen inom redovisning, revision och rådgivning, konstaterar i sitt remissvar rörande EU:s taxonomi att utvecklingen av årsredovisningslagen och framtida direktiv som taxonomin innebär en ökad information av hållbarhet:

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.