Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbara finanser

”Corona sätter fart på hållbara investeringar”

Publicerad: 31 mars 2020, 14:02

Hållbara investeringar tappar mindre i värde under corona-krisen. Nu förutspås de skjuta i höjden.


Enligt analyser från Bloomberg har så kallade ESG-fonder endast tappat hälften i värde jämfört med det stora indexet S&P 500 under corona-krisen. Något som tyder på att hållbara investeringar nu är på väg att skjuta i höjden. Det menar Nigel Green, vd för finanskonsulten DeVere Group, och listar ytterligare orsaker till att det nedåtgående ekonomiska läget kan gynna hållbara investeringar. Och enligt honom kommer effekten bli stor.

”Corona-pandemin och den ekonomiska krisen kommer av tre anledningar att driva fram ett skyhögt sug efter hållbara, ansvarsfulla och kraftfulla investeringar kommande tolv månader”, säger han i ett uttalande.

För det första pekar Nigel Green på att tidigare forskning visar att investeringar som får höga poäng i ESG-jämförelser ofta går bättre än marknaden generellt och svänger mindre i ett längre perspektiv. För det andra pekar han på att pandemin tydliggör hur sårbar vår planet och våra samhällen är.

”Det visar hur komplex vår värld är i fråga om tillgång och efterfråga och marknad och handel – och hur de frågorna hotas om vi inte hanterar dem hållbart”, säger Nigel Green. 

Slutligen menar han att personer som är födda runt millennieskiftet, så kallade millennials, de kommande åren kommer stå för det största övertagandet av tillgångar någonsin och de uppger att hållbarhet är deras topprioritering när det kommer till investeringar.

 

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News