Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbara finanser

EBA: Hållbara stresstest för banker och krav på tioåriga klimatplaner

Publicerad: 24 juni 2021, 09:50

EBA, Europeiska bankmyndigheten, har kommit med en tung rapport som är den första i raden och pekar ut riktningen för bankernas hantering av ESG-risker och förväntningar på övervakningsmyndigheterna.

Foto: artJazz

I en ny rapport föreslår EU:s bankmyndighet stresstester ur hållbarhetsperspektiv för bankerna och tioåriga klimatplaner. Syftet är att bankerna ska upptäcka och vidta åtgärder för att hantera finansiella ESG-risker i tid.


Ämnen i artikeln:

Hållbara AffärerEuGröna Investeringar

Den Europeiska bankmyndigheten, EBA, har kommit med en tung rapport med flera förslag, bland annat gemensamma definitioner på ESG-faktorer och risker och hur dessa bör införlivas i regel- och övervakningssystemet

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.