Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbara finanser

Experten: Svenska företag bör arbeta för att stärka demokratin

Publicerad: 8 juni 2022, 11:34

Det finns flera sätt för företag att främja demokratin i de länder där de är verksamma, menar Henrik Lindholm, verksamhetschef för ETI Sverige.

Foto: Getty Images

Svenska företag bör arbeta för att stärka demokratin, anser hållbarhetsexperter. Samtidigt håller sig flera storbolag till ett traditionellt upplägg kring mänskliga rättigheter.
– Det kan sedan vara en grogrund för demokrati, säger Anna Lidbom, hållbarhetschef för LKAB som gör affärer med flera diktaturer.


Ämnen i artikeln:

Social hållbarhet

Det finns flera sätt för företag att främja demokratin i de länder där de är verksamma. Bland annat handlar det om att arbeta mot korruption, informera anställda om sina rättigheter

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Social hållbarhet

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.