Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbara finanser

Finansman som ifrågasatte klimatförändringar fick sparken

Publicerad: 8 juli 2022, 09:23

Den sparkade finansmannen var ansvarig för hållbara investeringar på den brittiska bankkoncernen HSBC.

Foto: HSBC

Jobbet som hållbarhetsansvarig blev till slut ohållbart efter att ha förminskat klimatförändringarnas effekter.


Ämnen i artikeln:

Klimatförnekare

När den ansvariga personen för hållbara investeringar på den brittiska bankkoncernen HSBC skulle hålla ett tal om finansbranschen och hållbarhet kallade han presentationen för ”Därför behöver investerare inte oroa sig för klimatförändringar”. I presentationen i maj sa han sedan bland annat att ”Vem bryr sig om Miami hamnar sex meter under vattnet om 100 år? Amsterdam har legat sex meter under vattnet i evigheter och det är en riktigt trevlig plats”. 

Efter den uppmärksammade presentationen på en konferens som arrangerades av Financial Times har nu finansmannen Stuart Kirk tvingats lämna banken och han skriver själv på Linkedin att ”med tanke på min titel har mitt jobb ironiskt nog blivit ohållbart”.

I inlägget om att han fått lämna sitt jobb skriver Stuart Kirk även att han nu satsar på ett nytt projekt för att understryka det centrala argumentet i sitt tal: ”att mänsklig uppfinningsrikedom kan och kommer att övervinna de utmaningar som ligger framför oss, samtidigt som det erbjuder enorma investeringsmöjligheter”.

Läs Stuart Kirks kommentar 

 

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Klimatförnekare

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.