Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbara finanser

Försäkringsjätten tar med hållbarhetsrisker i sin kundbedömning

Publicerad: 5 april 2022, 09:26

Försäkringsbolaget If anslöt sig förra året till initiativet Science Based Targets och integrerade hållbarhetsaspekter i riskbedömningen av kunder. Det framgår av bolagets hållbarhetsrapport för 2021.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Försäkringsbolaget If anslöt förra året till initiativet Science Based Targets och integrerade hållbarhetsaspekter i riskbedömningen av kunder. Det framgår i bolagets hållbarhetsrapport för 2021.


Ämnen i artikeln:

Hållbara Affärer

If arbetar nu med målsättningen att minska utsläppen från företagets investeringsportfölj, partners, leverantörer och i den dagliga verksamheten, skriver det svenska försäkringsbolaget i ett pressmeddelande.

Under fjolåret integrerade If även hållbarhetsaspekter i riskbedömningen av kunder, en process som kallas ”underwriting”. Det innebär att företagskunder måste respektera mänskliga rättigheter, arbetstagares rättigheter och bedriva miljö- och antikorruptionsarbete, enligt försäkringsbolaget.

”Vi har ett ansvar att guida och stötta våra kunder. Vi vill motivera alla våra företagskunder att följa FN:s Global Compact-principer”, säger If:s koncernchef Morten Thorsrud i en kommentar. 

Han tillägger att försäkringsbolaget vill visa att ”det har en påverkan när stora företag arbetar för att minska utsläppen via investeringar, leverantörskedja och daglig verksamhet”.

Bland andra åtgärder lanserade företaget ett nytt mål om att minska affärsresorna med 50 procent i år jämfört med 2019. If ägs av den finländska försäkringskoncernen Sampo.

Jonas Fagerström

jonas.fagerstrom@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Hållbara Affärer

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.