Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbara finanser

Hållbarhetsdataföretag ökar sin transparens

Publicerad: 3 mars 2022, 10:39

Ett av esg-databolagen offentliggör nu delar av sin data och metodinformation.

Foto: iStockphoto

Det har tidigare riktats kritik för bristande transparens hos bolagen som erbjuder ESG-rankningar och fondbetyg. Nu offentliggör ISS ESG en del av sitt material.

Ämnen i artikeln:

InvesteringarGröna Investeringar

Jesper Saltebro

jesper.saltebro@aktuellhallbarhet.se


Hållbarhetsdataföretaget ISS ESG öppnar nu upp en rad av sina rankningar och indikatorer för mer än 6 000 företag och sina fondbetyg för 30 000 fonder i en ny nätportal.

”Tillgängligheten kommer möjliggöra för aktörer på kapitalmarknaden och andra att få bättre inblick i den rad av hållbarhets- och bolagsstyrningsutmaningar och möjligheter som företag och institutionella investerare möter”, säger Maximilian Horster, chef för ISS ESG, i en kommentar.

Aktuell Hållbarhet har tidigare skrivit om bristen på transparens hos transparensbolagen, kritik som kommit från bland annat den internationella organisationen för värdepapperstillsyn, Iosco. Nu tycks ISS ESG svara upp på den här typen av kritik.

”Vi har alltid redovisat våra metoder för våra kunder. Nu tar vi transparensen till en ny nivå genom att offentligt redovisa relaterad information på vår portal. Vi tror på transparens som en drivkraft för att välja de bästa hållbarhetslösningarna och möjliggöra hållbara investeringar och generera verkliga förändringar och bidra till hållbar utveckling”, säger Kristina Rüter, metodchef på ISS ESG, i en kommentar.

Läs ”Iosco: Leverantörer av ESG-data måste öka sin transparens”

Läs ”ESG-dataleverantör reagerar på kritik om bristande transparens”

Läs ”Fredagskommentar: Transparensbrist i transparensbranschen?”

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev