Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbara finanser

Länsförsäkringar vill vägleda kunder till hållbara investeringar

Publicerad: 21 april 2020, 09:10

Länsförsäkringar vill hjälpa pensionssparare att välja hållbart och lanserar nu fem portföljer med hållbarhetsinriktade placeringsförslag.


Med ett nytt verktyg ska Länsförsäkringar bistå sina kunder att välja hållbara alternativ för sitt sparade. Vektyget ger fem hållbarhetsinriktade placeringsförslag som är indelade i fem olika risknivåer och består av en portfölj med hållbarhetsinriktade fonder och fonder med lågt klimatavtryck.

”De hållbarhetsinriktade fonderna i utbudet har tydliga strategier för att välja in bolag som avser att bidra till en hållbar samhällsutveckling och gör även exkluderingar. Dessutom ingår det fonder som har ett lågt klimatryck utifrån Morningstars beräkning av koldioxidrisk och exponering mot fossila bränslen, säger Jim Rotsman på Länsförsäkringar, chef för Fond och Garanti Länsförsäkringar Fondliv, i en kommentar. 

Placeringsförslagen ses över löpande och justeringar görs vid behov utifrån bedömning av marknadens utveckling på cirka tolv månaders sikt. Det kan exempelvis innebära att fonder byts ut eller att andel av en fondkategori i placeringsförslaget ändras.

Fonderna i de hållbarhetsinriktade placeringsförslagen finns i Länsförsäkringars rekommenderade och utökade utbud.

Läs mer om verktyget  

Björn Anderberg

bjorn.anderberg@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.