söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbara finanser

Nasdaq samarbetar med Ecogain för data om biodiversitet

Publicerad: 29 juni 2021, 09:39

Nasdaq-börsen Foto: bfishadow on Flickr/ Wikimedia commons

Svenska konsulten Ecogain ska leverera data om företags arbete med biologisk mångfald till börs- och finansbolaget Nasdaq. Ecogain är ett av flera företags som anses vara ledande när Nasdaq nu lanserar en ny ESG-plattform.

Ämnen i artikeln:

Hållbara Affärer

Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se


Nasdaq lanserar i dag en ny plattform för ESG-data. Den så kallade hubben med namnet ESG Data Hub ska ge investerare och finansinstitut tillgång till data om bland annat bolags koldioxidutsläpp och klimatrisk, påverkan på biologisk mångfald och jämställdhet. Datan sägs komma från industriledande bolag, dessa bolag är bland annat Equileap för frågor om jämställdhet, Reprisk när det gäller varumärkesrisk, Munich Re för klimatrisk, Inrate när det gäller koldioxidutsläpp, Upright Project när det handlar om total nettopåverkan samt Clean Tech när det gäller förnybar teknik. För data om biologisk mångfald har Nasdaq anlitat det svenska konsultbolaget Ecogain, tidigare Enetjärn Natur.

Enligt Ecogain föddes samarbetet med Nasdaq ur de företagsdata som Ecogain samlar in och analyserar i sitt arbete med Ecogains Biodiversitetsindex. Det är en årlig kartläggning som Ecogain gör av bolags rapportering om biodiversitet.

”Nasdaq sänder en tydlig signal till företagen att de måste värdera biodiversitet som den affärskritiska risk den är. Kraven från investerare, myndigheter och kunder kommer fortsätta att öka. Därför är det nödvändigt för företagen att börja ta biodiversitet på allvar, för att framtidssäkra affärerna”, säger Fredrik Höök, vd för Ecogain, i en kommentar.

Datan om biologisk mångfald från Ecogain omfattar just nu stora företag i Norden och Baltikum, men ska under 2022 även inkludera delar av Europa och USA. 

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev