Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbara finanser

Nu börjar arbetet med TNFD – finansiellt rapporteringsramverk för naturrisker ska testas nästa år

Publicerad: 4 juni 2021, 09:08

Amazonas brinner. Nu lanseras TNFD, som ska ha ett nytt ramverk för finansiell rapportering av naturrisker klart för testing nästa år.

Foto: Paralaxis / Getty Images

Efter TCFD kommer TNFD. Arbetsgruppen som ska ta fram ett ramverk för rapportering av finansiella risker förknippade med biologisk mångfald och ekosystemtjänster har nu formellt lanserats och stöds av en lång rad ministrar, bank- och finansinstitutioner och företag. De risker som ska kartläggas kan röra allt från förlust av regnskog till minskande vattenresurser och utarmning av jordar.


I dag lanseras den formella arbetsgrupp som ska ta fram ett ramverk för rapportering av risker relaterade till biologisk mångfald och ekosystemtjänster, Task force on Nature-related Financial Disclosures, TNFD. Ordförande

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.