Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbara finanser

Ny konsultation om taxonomin

Publicerad: 23 mars 2021, 10:22

EBA:s förra huvudkontor i London, före Brexit. I dag är huvudkontoret placerat i Paris.

Foto: Frank Augstein

EBA, Eiopa och Esma inleder nu en ny öppen konsultation kring ett antal detaljer i taxonomiförordningen.


 

De europeiska tillsynsmyndigheterna Europeiska bankbyrån EBA, Europeiska försäkrings- och tjänstepensionsmyndigheten, Eiopa, och Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten, Esma, öppnar nu upp för att lämna fler synpunkter på ett nytt utkast av taxonomin. EBA, Eiopa och Esma arbetar tillsammans i en gemensam kommitté där delar av arbetet med EU:s nya taxonomilagstiftning sker. Det myndigheterna nu önskar få in är synpunkter på ett utkast till delegerade akter om de upplysningar som enligt EU:s förordning om hållbarhetsrelaterade upplysningar ska lämnas enligt artiklarna 8, 9 och 11. 

I den stora öppna konsultationen kring taxonomin som EU-kommissionen arrangerade i höstas inkom nästan 47 000 synpunkter. I det här fallet är myndigheterna noga med att påpeka att synpunkterna som lämnas in specifikt ska beröra de detaljändringar som konsultationen berör. 

Den nya konsultationen berör enligt myndigheterna en del ändringar i några av de befintliga utkasten till delegerade akter som offentliggjorts tidigare. För att underlätta inlämnandet av synpunkter har myndigheterna lagt till en konsoliderad version av rättsakterna i det underlag som publicerats i samband med konsultationen. 

Synpunkter kan lämnas in fram till och med den 12 maj.

Läs mer om konsultationen 

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.