Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbara finanser

Pengaström till klimatteknik – Stockholm i centrum

Publicerad: 28 januari 2022, 10:49

Bland annat ökade investeringarna i grön mobilitet under 2021.

Foto: PWC

Stockholm pekas ut som ett av de mest attraktiva områdena för investeringar inom klimatteknik.

Ämnen i artikeln:

Teknik

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se


Investeringarna i klimatteknik från riskkapital- och private equity-bolag i klimatteknik har tagit fart de senaste åren och mellan juli 2020 och juni 2021 gjordes globalt investeringar för 87,5 miljarder US-dollar, en ökning med 210 procent jämfört med året tidigare. Det visar en kartläggning som PWC genomfört och som pekar ut Stockholm som ett nav i klimatteknikvärlden.

”Stockholm tar plats på topplistan över de tio mest attraktiva områdena när det gäller tech-investeringar inom klimatteknik. Näringslivet i Stockholm och Sverige visar redan nu vägen när det gäller utveckling av ny teknik för en hållbar framtid”, säger David Ringmar, ansvarig för ESG inom PwC Sverige, i en kommentar.

Samtidigt som investeringarna rusar så visar kartläggningen även på utvecklingspotential. Kapitalet hittar nämligen inte fram till de områden som kan bidra mest till utsläppsminskningar. Av de 15 olika tekniklösningar som analyserats, så lotsades bara 25 procent av investeringarna till de fem områden som kan minska utsläppen mest under perioden 2013-2021.

Läs rapporten ”State of Climate Tech 2021” 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev