Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbara finanser

PwC: Kraftig tillväxt för riskkapital till klimatrelaterade teknikföretag

Publicerad: 6 oktober 2020, 09:13

Den europeiska marknaden särskiljer sig genom att en större andel av riskkapitalet går till startups som arbetar med nya affärsmodeller inom mikromobilitet.

Foto: Magnus Andersson/TT

Riskkapital-investeringar som går till startups med tekniska klimatrelaterade lösningar växer snabbare än de samlade riskkapital-investeringarna på global nivå, visar en rapport från PwC.


Under perioden 2013-2019 har 60 miljarder USD investerats som riskkapital i tidiga faser till startups som arbetar med tekniska lösningar för minskade utsläpp av växthusgaser. Nära hälften av det summerade

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.