Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Hållbara finanser

Riksbanken utvecklar klimatrelaterade stresstester för banker

Publicerad: 4 Mars 2020, 10:38

Vice riksbankschef Anna Breman berättade om Riksbankens arbete med klimatfrågor under ett seminarium som arrangerades av Stockholm Resilience Centre, Stockholm Environment Institute, Kungliga Vetenskapsakademien och Misum. 

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Riksbanken deltar i ett arbete med att utveckla stresstester för att bedöma bankers motståndskraft mot klimatrelaterade finansiella risker. Det berättade vice riksbankschef Anna Breman vid ett seminarium där Riksbanken förklarade hur en centralbank kan bidra till en effektiv klimatpolitik.


Riksbanken kan bidra till en mer hållbar framtid, men bara som komplement till annan effektiv klimatpolitik. Det konstaterade vice riksbankschef Anna Breman under ett seminarium som arrangerats av Stockholm Resilience

Läs vidare –

Starta din prenumeration.

Endast 99 kr första månaden

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna
Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
Daglig omvärldsbevakning i din inkorg
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Du har möjlighet att säga upp prenumerationen när du vill under de första 30 dagarna. Därefter övergår den till en 12 månaders prenumeration med alla våra digitala artiklar samt vår omvärldsbevakning för 4495 kr/år (ex. moms).

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.