Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbara finanser

Svenskt investerarnätverk vill öka privat medfinansiering i offentliga klimatinvesteringar

Publicerad: 9 december 2020, 10:53

Svenska kyrkans chef för hållbara investeringar, Gunnela Hahn, är med i investerarnätverket Swedish Investors for Sustainable Development som vill se ökad samverkan med staten kring hållbara investeringar

Investerarnätverket Swedish Investors for Sustainable Development vill att staten ökar möjligheterna för privat medfinansiering till offentliga investeringar för en hållbar utveckling. Det skriver nätverket i ett brev till riksdagens finansutskott.


Riksdagen och regeringen borde skyndsamt tillhandahålla strukturer som gör det möjligt för finansmarknaden att tillsammans med offentlig kapital investera i hållbar utveckling. Det skriver en arbetsgrupp i investerarnätverket Swedish Investors

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.