Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbara finanser

Trine får status som betaltjänstleverantör

Publicerad: 4 maj 2021, 09:39

Solföretaget Trine när de i mars flyttade in i nya lokaler.

Foto: Wallenstam

Nu ska det bli ännu lättare att investera i solenergilösningar i regioner som saknar tillgång till elnät.


Det prisade solenergiföretaget Trine meddelar att företaget blivit godkänt av Finansinspektionen som betaltjänstleverantör. Trine har som affärsidé att låta privatpersoner och företag investera i lån till företag som erbjuder decentraliserade solenergilösningar på tillväxtmarknader där det saknas tillgång till pålitlig el. Finansinspektionens godkännande innebär enligt Trine att företaget nu kan ta ett ytterligare steg för att göra det lättare att investera i så kallade påverkansinvesteringar. Trine kommer inom kort att lansera en betallösning där investerare enkelt kan genomföra betalningar och uttag genom BankID. 

”Sedan starten 2015 har vi jobbat för att bevisa att idén om att det finns ‘vanliga investeringar’ och ‘hållbara investeringar’ är förlegad. Som investerare i dag ska du inte behöva välja, du ska kunna investera utan kompromisser. Men då måste det också vara smidigt, säkert och tillgängligt för vem som helst att kunna göra denna typ av investering – som både leder till en mer hållbar värld och finansiell avkastning”, säger Sam Manaberi, medgrundare och vd för Trine, i en kommentar.

Sam Manaberi och Trine har fått stor uppmärksamhet i medier och blivit flerfaldigt prisade i olika hållbarhetstävlingar och rankningar. Sam Manaberi har också i flera år varit med på Aktuell Hållbarhets lista över Hållbarhetssveriges 101 mäktigaste personer.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.