måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbara finanser

Undersökning: En av tre vill investera hållbart

Publicerad: 27 september 2022, 09:07

Klarna har låtit undersöka privatpersoners inställning till hållbar finansiering. Fransmännen är mest positiv till att göra hållbara investeringar. Foto: Henrik Montgomery/TT

De allra flesta bryr sig om hållbarhet när de funderar på investeringar. Det blev ett av resultaten av Klarnas undersökning av privatpersoners inställning till finansiering i 13 länder. Allra mest bryr sig fransmännen.

Ämnen i artikeln:

Gröna InvesteringarAffärerEkonomi

Kerstin Lundell

kerstin.lundell@aktuellhallbarhet.se


33 procent av 14 114 tillfrågade privatpersoner hade redan gjort hållbara investeringar, visade det sig när finansföretaget Klarna frågade dem om hur de tänker kring sparande och investeringar. Något färre, 27 procent, tänkte enbart på vinsten, medan resterande 40 procent i alla fall funderat över hållbarheten när de investerade. 

Fransmännen visade sig vara allra mest intresserade engagerade i hållbarhet. Bland dem hade 45 procent redan valt hållbara investeringar. Enbart 17 procent struntade helt i det. Svenskarna ligger närmare genomsnittet, med 33 procent som redan satsat och 32 procent som är helt ointresserade. 

De som är allra minst intresserade finns i Norge där 35 procent deklarerade att de inte tänker på hållbarhet när de placerar sina pengar. Men andelen av norrmännen som ändå satsat var 33 procent och större än i Belgien och Australien där enbart 29 procent gjort en hållbar investering. 

Här finns rapporten.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev