Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag03.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Karriär

100 tips på framgångsrikt miljöarbete

Publicerad: 8 November 2011, 08:50

Behöver du ínspiration och nya idéer? Nu har Naturvårdsverket samlat 100 goda exempel på lyckade och lönsamma projekt som genomförts av kommuner, företag och andra aktörer.


Ämnen i artikeln:

KlimpNaturvårdsverket

För att uppmärksamma det framgångsrika miljöarbetet i Sverige och dessutom sprida kunskap och stimulera till efterföljd har Naturvårdsverket samlat 100 goda exempel på sin hemsida.

Här finns lyckade och lönsamma projekt inom en rad områden, som avfall, biogas, energieffektivisering, energiomställning, hållbara städer, industriell ekologi, naturvård, sanering av förorenade områden, trafik, vatten och avlopp samt övriga klimatåtgärder.

Exemplen är hämtade från de statliga investeringsprogrammen LIP och Klimp, det vill säga Lokala investeringsprogram och Klimatinvesteringsprogram, som Naturvårdsverket beskriver som en av Sveriges största miljösatsningar.

I slutet av augusti valdes det hundrade exemplet ut. Och för en vecka sedan presenterades en ny film om just detta goda exempel som handlar om Katrineholms satsning på biogas.

Anders Hellberg

Ämnen i artikeln:

KlimpNaturvårdsverket

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.