Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

7 sätt att utvecklas på jobbet

Publicerad: 16 juni 2010, 12:38

Kompetensutveckling är centralt för innovation. Men meriterande kurser är inte hela lösningen. – Det vardagliga lärandet pågår hela tiden, säger Per-Erik Ellström, professor i pedagogik vid Linköpings universitet.


Bilden av kompetens måste ändras, anser Per-Erik Ellström, professor i pedagogik vid Linköpings universitet.

Att formella utbildningar och kurser som leder till certifieringar är lika med kompetensutveckling är en föreställning som inte stämmer. Enligt Per-Erik Ellström betyder utbildning inte per automatik kompetens, däremot leder det till kunskap:
– Kompetens handlar om att använda sig av kunskap i praktiken. Om vi utbildar någon och sen inte tar till vara på kompetensen är det att kasta pengarna i sjön.

Lärandet kan ha två former. Bemästrande, som uppnås genom att uprepa något tills du kan repetera det på rutin. Eller utvecklande, som går ut på att få förståelse om hur saker fungerar och teoretisk kunskap.
– Utvecklande lärande passar vid icke rutinmässiga situationer. Vi behöver båda och sådant som kräver kreativitet första gången kan sedan övergå i att bli rutinmässigt. I dag är vi väldigt orienterade kring det bemästrade rutinmässiga. Vi måste röra oss mot det icke rutinmässiga och utvecklande, säger Per-Erik Ellström.

Många företag har en traditionell och byråkratisk organisation. Ledningen fattar beslut som de sedan informerar om. De anställda får instruktioner och utför sedan ett arbete. Den bilden måste ändras, menar Per-Erik Ellström.

Personalen måste vara mer aktiv och flexibel för att få en bättre lärandemiljö på arbetsplatsen.
– Kreativa arbeten främjar kompetensutveckling och driver innovationen framåt, säger han.

Så bör företagen satsa på kompetensutveckling:

-  Ta tillvara anställdas kompetens.
- Kombinera teknisk/organisatorisk utveckling med individens.
- Prioritera inte bara praktisk kunskap utan också teoretisk.
- Varva teori och praktik.
- Gör anställda delaktiga i planering och genomförande.
- Se till att ledningen förstår betydelsen av utveckling.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.