måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Anna Sandström blir WWF:s första miljöjurist

Publicerad: 28 februari 2022, 13:39

Anna Sandström. Foto: WWF

Anna Sandström har anställts som miljöjurist på Världsnaturfonden WWF. Hon blir därmed organisationens första miljöjurist.


KT


Anna Sandström kommer inledningsvis att arbeta med frågor kring den kommande prövningen av svensk vattenkraft, men även med skogsfrågor som skyddet av arter i skogen och artskyddsförordningen. 

Att WWF anställer en miljöjurist är en naturlig följd av att juridiken tar allt större plats inom naturvården, menar hon.

– Många processer är juridiska och då är det viktigt att jurister och naturvårdsexperter arbetar tillsammans för att vässa argumenten, säger hon.

Anna Sandström kommer närmast från Naturvårdsverket där hon arbetat med miljöjuridiska frågor i ett tiotal år, bland annat med invasiva arter och jaktfrågor.

Vad ska bli roligast i ditt nya jobb?

– Jag kommer ju från myndighetssidan, så det ska bli spännande att se hur man kan påverka miljöfrågorna från den här infallsvinkeln. Sedan är det väldigt roligt att jobba tillsammans med sakexperter inom olika områden. Samarbetet är det roligaste i det hela, säger hon.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev