fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Blir ny hållbarhetschef på Revelop: ”En jobbig sanning att vi inte kan göra allt på en gång”

Publicerad: 28 november 2022, 12:51

Anna Brännström, ny hållbarhetschef hos Revelop.

Foto: Revelop

Anna Brännström, ny hållbarhetschef hos Revelop, menar att det är bra att samverka.

Ämnen i artikeln:

ByggbranschenHållbarhetsrisker

Kerstin Lundell

kerstin.lundell@aktuellhallbarhet.se


Anna Brännström är ny hållbarhetschef hos fastighetsbolaget Revelop, vars affärsidé är att utveckla befintliga hus istället för att bygga nytt och då exploatera ny mark.

 Vad hoppas du åstadkomma på ditt nya jobb?

 – Det är en ganska stor fråga, Revelop gör mycket redan idag. Min ambition är att vi ska göra en ny materialetsanalys för att sätta riktningen samt stärka målstyrning, rapportering och kommunikation. Vi behöver lyfta det vi är bra på och samverka med andra aktörer inom branschen.

 Vad har du med dig från det du gjort förut?

 – Jag började arbeta med hållbarhet 2010 och har följt utvecklingen inom området över lång tid, nu senast som global hållbarhetschef på Loomis. Jag tar såklart med mig kunskap kring regelverk, standarder och styrning men även erfarenheten vad gäller ett tvärfunktionellt arbetssätt och ett holistiskt perspektiv i hållbarhetsfrågan. Jag tar också med mig förståelsen av hur hållbarhetsfrågan är kopplad till affärsnyttan och hur vi genom att göra denna koppling kan förbättra affären och på så sätt påverka än mer i en hållbar riktning. 

 Men den som har en tydlig hållbarhetsprofil sticker ut hakan och riskerar då att bli kritiserad, hur tänker du kring det?

 – Visst kan det vara så, och jag tycker att det är positivt att vi har organisationer och individer som granskar och utmanar. Jag tror ändå inte att vi ska vara rädda för att berätta om det vi gör. Så länge vi är transparenta och lyfter fram både framgångar, utmaningar och svårigheter så ser jag det inte som någon risk. Men det är viktigt att man är ärlig, och inte blåser upp något som inte är sant. En jobbig sanning som vi måste leva med, är att vi inte kan göra allt på en gång.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev