söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

”Byggbranschen är en stor miljöbov och jag kände ett behov av att agera”

Publicerad: 20 september 2021, 12:46

Karin Hallingström, ny miljösamordnare på Dayspring. Foto: Dayspring

Karin Hallingström blir ny miljösamordnare på Dayspring där hon ska samarbeta med projektledare och projektkommunikatör för att skapa mer hållbara byggprojekt hos kunderna.

Ämnen i artikeln:

CsrEkologisk hållbarhetHållbara städerByggbranschenÅteranvändningCirkulär Ekonomi

Fastighets- och byggkonsultföretaget Dayspring låter meddela att de utformat en ny sorts arbetsroll som ska bidra till hållbarhetsarbetet med kunderna. Den förste personen som får uppdraget blir Karin Hallingström, civilekonom som efter 15 år sadlat om för att bli miljösamordnare. Hennes nya uppdrag blir att hitta nytänkande lösningar i framtida projekt. 

”Ska vi kunna säkerställa att vi skapar verklig förbättring så behöver projektledaren ha miljösamordnaren bredvid sig på samma sätt som vi i dag redan har projektkommunikatören. Att ha alla tre kompetenserna under samma tak effektiviserar. Vi kan hålla stenkoll på såväl ekonomi och ekologi som det sociala i ett projekt samtidigt som det skapar förutsättningar för kreativitet när du lättare kan bolla tankar direkt”, säger Fredrik Olsson, koncernchef på Dayspring, i en kommentar. 

Karin Hallingström har 15 års erfarenhet som civilekonom och under sin utbildning till miljösamordnare praktiserade hon på IVL Svenska miljöinstitutet, CC Build och Vasakronan där hon arbetade med återbruksfrågor.

”Byggbranschen är en stor miljöbov och jag kände ett behov av att agera i en av de branscher som måste göra betydande förändringar för att vi ska ha en framtid för våra barn och barnbarn. Daysprings mission och mål stämmer helt överens med mina tankar och jag är taggad att sätta igång nu och tillsammans utveckla fler tjänster inom hållbarhetsområdet som kan hjälpa till att nå resultat”, säger hon i en kommentar.

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev