tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Charlotte Persson är Nacka kommuns nya miljö- och bygglovsdirektör

Publicerad: 20 juni 2022, 12:26

Till hösten blir Charlotte Persson Nacka kommuns nya miljö- och bygglovsdirektör. Bilden är ett montage.

Foto: Marcus Lindstrom/Nacka kommun

Nacka kommuns nuvarande chef för strategisk stadsutveckling, Charlotte Persson, byter uppdrag. Under hösten tillträder hon tjänsten som kommunens nya miljö- och bygglovsdirektör.


Jonas Fagerström

jonas.fagerstrom@bonniernews.se


På Charlotte Perssons meritlista finns en rad olika uppdrag inom offentlig sektor, bland annat som chef för Botkyrka kommuns enhet för hållbar tillväxt. Sedan drygt ett år tillbaka arbetar hon på Nacka kommun som chef för avdelningen för strategisk stadsutveckling.

Men nu kommer Charlotte Persson att gå vidare till en ny tjänst. Till hösten tillträder hon uppdraget som kommunens miljö- och bygglovsdirektör. 

– Det känns jätteroligt och samtidigt stort. Jag har inte arbetat i den här delen av stadsbyggnadsprocessen i någon större utsträckning tidigare, så det känns väldigt spännande, säger hon. 

Vilken är den viktigaste hållbarhetsfrågan som kommer du kommer att arbeta med?
– Klimatfrågan kommer att vara viktig, inte minst med tanke på att den här verksamheten är ansvarig för de strategiska miljöfrågorna. Det görs mycket inom det här området redan i dag. Framåt är det viktigt att se vad de olika initiativen får för effekter för att se vad vi behöver göra mer, snabbare eller kanske annorlunda.

Hur väcktes ditt intresse för miljö- och klimatfrågor?
– De har alltid varit en del i det som jag har jobbat med under mitt arbetsliv. Hållbarhetsfrågan går inte att undvika och det känns som att den är integrerad i det kommunala arbetet. 

Charlotte Persson studerade samhällsgeografi vid Lunds universitet och tog sin examen år 1998. Utöver de kommunala uppdragen har hon arbetat som konsult hos WSP med inriktning på processledning, strategi och hållbar utveckling. 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev