lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

De blir hållbarhetsingenjörer på Nitor

Publicerad: 22 november 2021, 14:07

Ari Koli och Markku Rontu, hållbarhetsingenjörer på Nitor. Foto: Nitor

Ingenjörsföretaget Nitor meddelar att företaget stärker sitt hållbarhetsarbete genom att utse två hållbarhetsingenjörer.

Ämnen i artikeln:

IngenjörGröna jobb

Det digitala ingenjörsföretaget Nitor, med huvudkontor i Helsingfors, konstaterar att hållbarhetsarbetet skapar nya roller på företaget. För att stärka sitt hållbarhetsarbete har företaget beslutat att utse två personer till särskilda hållbarhetsingenjörer. De nya hållbarhetsingenjörerna är Markku Rontu och Ari Koli. Uppdraget är att driva hållbarhetsarbetet framåt genom att främja hållbarhetsinitiativ tillsammans med Nitors övriga verksamhet och samarbetspartners.

”Medvetenheten om hållbarhet har ökat och utvecklingen av rollen med fokus på hållbarhetsfrågor är en naturlig utvecklingstrend för Nitor. Vi vill föregå med gott exempel med hållbar digital utveckling och inspirera hela branschen inom hållbarhetsfrågor, säger Olli Auvinen, vd på Nitor, i en kommentar.

Den nytillträdde hållbarhetsingenjören Ari Koli berättar att ett av hans mål är att utveckla en hållbarhetsmätare för företagets verksamhet. Ari Koli har mångårig erfarenhet som konsult, coach och tjänsteutveckling med sig till det nya uppdraget. Nitors andre hållbarhetsingenjör, Markku Rontu, är en senior mjukvaruarkitekt som har arbetat på Nitor i mer än 13 år med implementering av mjukvarulösningar.

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev