söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

De kan få priset Sveriges Bästa Hållbarhetschef 2021

Publicerad: 15 november 2021, 13:07

Lingyi Lu, Lina K Wiles, Åsa Domeij och Andreas Foller är finalisterna till utmärkelsen Sveriges Bästa Hållbarhetschef 2021.

Aktuell Hållbarhet har delat ut utmärkelsen Sveriges Bästa Hållbarhetschef sedan år 2014. Inför årets pris kan vi nu presentera fyra finalister.


AHr

Aktuell Hållbarhet redaktionen

redaktion@aktuellhallbarhet.se


Årets fyra finalister till utmärkelsen Sveriges Bästa Hållbarhetschef 2021 är Andreas Foller, Scania, Åsa Domeij, Axfood, Lina K Wiles, Elis Textil Services och Lingyi Lu, Söderberg & Partners. Under konferensen Hållbart Näringsliv imorgon tisdag kommer besökarna att få träffa finalisterna. Vinnaren utses i början av 2022.

I år delas priset ut i samarbete med Ledarna. Finalisterna är framtagna av Aktuell Hållbarhetsläsare och en jury som utvärderar de nominerade kandidaterna utifrån följande övergripande kriterier:

Åstadkommen affärsnytta

Hur personen har bidragit till hållbar affärsutveckling på ett såväl strategiskt som operativt sätt. Det kan exempelvis handla om att utveckla nya hållbara affärsmodeller genom att skapa nya sätt att sälja produkter och tjänster.

Åstadkommen hållbarhetsnytta

Vilken övergripande effekt och betydelse har arbetet haft ur ett hållbarhetsperspektiv? Har insatserna kanske till och med drivit delar eller till och med hela marknaden i mer hållbar riktning?

Ledarskap

En förutsättning för att åstadkomma resultat är ledarskap, såväl internt som externt. Att driva omställning handlar mycket om att få med sig medarbetare, ledningsgrupp och styrelse samt externa intressenter som leverantörer och kunder.

Innovation och nytänkande

Den fjärde parametern fokuserar på personens innovationsförmåga och nytänkande. Hur unika är de åstadkomna lösningarna? Har andra aktörer, exempelvis kunder eller konkurrenter, inspirerats av initiativen?

Sveriges bästa hållbarhetschefer genom tiderna:

2020 - Kaj Török, Max Burgers
2019 - Anna Denell, Vasakronan
2017 - Louise König, Coop
2016 - Claes Johansson, Lantmännen
2015 - Lena Hök, Folksam
2014 - Charlotta Szczepanowski

Årets jury består av:

Andreas Miller, Ledarna
Arash Sangari, Tillväxtverket
Jennie Perzon, Handelshögskolan
Kaj Török, Max burgers
Tommy Borglund, Örebro universitet
Tove Ahlström, Global utmaning
Daniel Boman, Aktuell Hållbarhet

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev