tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

De plockar in veteran till nya chefsposten

Publicerad: 23 december 2022, 08:00

Maria Säfström blir ny chef för miljö och tillstånd på Mine Storage

Foto: CLAES-GORAN HEDSTROM 0702846354

Det svenska energilagringsföretaget Mine Storage växer. Maria Säfström, nuvarande hållbarhetschef på Svenska Kraftnät har tackat ja till rollen som ny chef för miljö och tillstånd. Hon ansluter till Mine Storage i februari 2023.

Ämnen i artikeln:

Grön Energi

CH


Maria Säfström har jobbat med ESG-frågor med huvudfokus på miljön i över 20 år och har en omfattande erfarenhet inom industrin. Innan hennes nuvarande roll på Svenska kraftnät så har Maria Säfström arbetat med miljö- och hållbarhetsfrågor inom fastighetsbranschen, bland annat som vd på Ihus.

”Maria har en unik profil genom att ha jobbat med miljöfrågor från tre olika perspektiv – länsstyrelser, miljökonsultföretaget Golder samt Ihus och Svenska Kraftnät. Med hennes breda erfarenhet från många branscher och seniora ledarroller kommer hon starkt kunna bidra till en ännu snabbare utveckling och framdrift för Mine Storage”, säger Thomas Johansson, vd på Mine Storage i en kommentar.

Maria Säfström kommer hantera uppbyggnad av processer för och driva miljötillståndsarbetet inom företaget.

”Det här ska bli fantastiskt spännande. Det finns ett stort behov av olika typer av energilager. Det finns så många fördelar med att utnyttja pumpkraft, både miljömässigt och tekniskt och jag tycker verkligen att Mine Storage har en riktigt bra idé här. Sen är det extra spännande att få komma in så här tidigt i bolaget och vara med nästan från början”, säger Maria Säfström i en kommentar.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev