Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag11.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Karriär

De ska förstärka Ecogain i Norrland

Publicerad: 4 november 2019, 11:22

Christian Sjöland och Nina Österlöf anställs på Ecogain.

Miljökonsultföretaget Ecogain, tidigare Enetjärn Natur, växer i Norrland och anställer en miljövetare och en affärsutvecklare.


Nina Österlöf anställs som miljövetare i Östersund medan Christian Sjöland anställs som affärsutvecklare i Umeå. Tillsammans ska de förstärka Ecogain i Norrland.

Nina Österlöf har en fil kand i miljövetenskap och är inriktad på ekologi och beteende. Hon ska främst jobba med miljökonsekvensbeskrivningar inför vindkraftsetableringar.
”För fyra år sedan hörde jag Anders Enetjärn på en konferens och förstod då att Ecogain är ett superspännande företag som verkligen ligger i framkant. Jag har haft dem på min bucket-list sedan dess, men det är inte förrän nu de startat upp i Jämtland”, säger Nina Österlöf i en kommentar.

Christian Sjöland har studerat corporate finance vid Lunds universitet, det vill säga tillhandahållandet av kapital samt användandet av detta kapital till investeringar alternativt som rörelsekapital. Han har nyligen avslutat en masterutbildning i företagsutveckling vid Umeå Universitet.
”Jag tror att vi befinner oss i en tid där vi har stor möjlighet att påverka utfallet av framtiden när det gäller klimat och hållbarhet, och där har såklart företagen en stor del. Jag vill hjälpa dem att se affärsnyttan med att börja arbeta med exempelvis biologisk mångfald. Jag drivs av att utveckla bolag och det hoppas jag få nytta av i min roll hos Ecogain”, säger Christian Sjöland i en kommentar.

Ecogain specialiserar sig på kunskap om biologisk mångfald och hållbara affärsmodeller. Enligt Anders Enetjärn, vd på Ecogain, behövs de nya kompetenserna för att förstärka bolaget i en tid då efterfrågan på bolagets tjänster och kompetenser ökar, något som bland annat beror på ökade vindkraftsetableringar.

Ecogain har cirka 45 medarbetare runtom i landet. Huvudkontoret ligger i Umeå.

Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.