Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Efter politiken – Karolina Skog till Stadsmissionen

Publicerad: 16 september 2022, 07:39

Foto: Rippler Communications

Den tidigare miljöministern Karolina Skog har fått en rad nya uppdrag efter att hon lämnat politiken.


Ämnen i artikeln:

Karolina Skog

Karolina Skog, miljöpartist och tidigare miljöminister, lämnade riksdagsarbetet tidigare i år och blir nu strategisk rådgivare inom bostäder på Stockholms Stadsmission. I sin nya roll ska hon bygga relationer till privata och offentliga bostadsaktörer för att genom samverkan öka antalet socialt hållbara boendelösningar på bostadsmarknaden. Hon ska även bidra till Stockholms Stadsmissions opinionsarbete för att motverka hemlöshet och främja en socialt hållbar bostadsmarknad.

– Det här är frågor som har varit en ledstjärna genom hela min karriär och i våras ledde jag en regeringsutredning om socialt hållbar bostadsförsörjning. Nu vill jag ta allt jag lärt mig om att styra och leda inom det offentliga till den privata sidan för att bidra där, säger hon till Aktuell Hållbarhet.

Vad hoppas du att arbetet ska leda till?

– Jag ska uppnå konkreta resultat inom ett år. Stockholms Stadsmission ska växa och jag ska öka kontakten mellan fastighetsägare och kommuner för att fler utsatta människor ska få bostäder. Jag har skarpa siffersatta mål.

Karolina Skog har även åtagit sig andra uppdrag och ska bland annat ingå i en rådgivande styrelse till EU:s program med 100 klimatneutrala städer samt arbeta som strategisk rådgivare på PR-byrån A Beautifyl Soup, även där inom området hållbar stadsutveckling och grön industri.

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Karolina Skog

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.