Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

EQT plockar hållbarhetstopp från Nordea

Publicerad: 3 oktober 2022, 12:00

Ylva Hannestad tar klivet till EQT.

Foto: Pressbild

Ylva Hannestad, tidigare vice hållbarhetschef på Nordea, går över till riskkapitalbolaget EQT.

Ämnen i artikeln:

Globala hållbarhetsmålenHållbarhetskommunikation

EV


Ylva Hannestad börjar nu i dag att arbeta hos Wallenbergsfärens riskkapitalbolag EQT, som en länk mellan deras hållbarhets- och kundteam. Här får hon uppdraget att leda företagets engagemang med kunder kring hållbarhetsagendan, under titeln Transformation Lead Sustainable Finance & Client Relations.

”EQT har en mycket ambitiös hållbarhetsagenda och har en fantastisk möjlighet att inte bara påverka sina portföljbolags omställning utan även den bredare finansmarknaden. Jag anser att en nyckel i omställningen är samarbete och partnerskap, både inom och utanför branschen, och ser mycket fram emot att nu tillsammans med EQT och deras kunder skapa lösningar på vår tids utmaningar”, säger Ylva Hannestad i en kommentar.

Hon kommer senast från en post som vice hållbarhetschef på Nordea.

”Jag har arbetat med hållbara finanser i 14 år och kommer senast från en roll som Deputy Head Group Sustainability på Nordea. I mina tidigare roller har jag arbetat brett mot alla bankens intressenter för att utmana och utveckla både hållbarhetsstrategi, styrning och intern såväl som externa redovisning. Jag har sett hur förväntningarna från alla intressenter vad gäller hållbarhet har accelererat något oerhört de senaste 3-4 åren och är övertygad om att det vi ser nu endast är starten på den resa som finansbranschen har framför sig.” 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev