Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Finansinspektionen tillsätter hållbarhetschef

Publicerad: 25 oktober 2021, 09:17

Johanna Fager Wettergren blir hållbarhetschef på Finansinspektionen med ansvar för kommande regelverk inom hållbara finanser.

Foto: Foto: Finansinspektionen

Finansinspektionen förstärker nu sitt hållbarhetsarbete genom att tillsätta en ny chef för hållbarhet.


Ämnen i artikeln:

Hållbara Affärer

Johanna Fager Wettergren utses till ny hållbarhetschef på Finansinspektionen. Myndigheten har ett uppdrag att se till att det finansiella systemet bidrar till en hållbar utveckling samtidigt som marknaderna fungerar väl och är skyddade. Johanna Fager Wettergren kommer bli en viktig person i en tid av omställning mot nya regelverk om hållbarhet på det finansiella området.

”Det pågår ett omfattande skifte i den finansiella sektorn där hållbarhet, särskilt klimatomställningen, tar allt mer plats. Finansinspektionen är ansvarig tillsynsmyndighet för en rad nya regelverk, och den nya hållbarhetschefen blir central i att se till att de kommer på plats effektivt och att vi agerar proaktivt. Johanna Fager Wettergren är rätt person att leda det arbetet”, säger generaldirektör Erik Thedéen i en kommentar.

Förutom att arbeta med nya regelverk ska Johanna Fager Wettergren driva det relaterade analys- och policyarbetet och att utveckla tillsynen. Hon blir dessutom Finansinspektionens talesperson i hållbarhetsfrågor och rapporterar till generaldirektören.

Johanna Fager Wettergren kommer från ett jobb inom myndigheten som biträdande områdeschef på Marknader.

 

Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Hållbara Affärer

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.