torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Fixar två veckor för unga – med hållbarhet i fokus

Publicerad: 28 maj 2023, 18:06

Med initiativet Klimatveckan vill projektet Sätt färg på Göteborg skapa en samtals-, inspirations- och mötesplats där unga kommer i kontakt med hållbarhetsfrågor. Ahmed Bayati (till vänster) är en av projektledarna.

Foto: Sätt färg på Göteborg

Med initiativet Klimatveckan vill projektet Sätt färg på Göteborg skapa en samtals-, inspirations- och mötesplats där unga kommer i kontakt med hållbarhetsfrågor.

Ämnen i artikeln:

Skåne

Emanuel Videla

emanuel.videla@bbm.bonnier.se


Först blir det en vecka i Helsingborg, 12–16 juni, därefter en vecka i Göteborg 19–22 juni. Till Klimatveckan – eller snarare klimatveckorna – kommer förutom ungdomar också företag, forskningsrepresentanter och miljöorganisationer.

– Det handlar om att vi vill inspirera ungdomar till en mer hållbar livsstil i vardagen, säger Ahmed Bayati, projektledare hos Sätt färg på Göteborg.

– Vi hoppas att de ska ta med sig detta till skolan och fler faser i livet. De här ungdomarna är framtiden, säger Ahmed Bayati.

Utöver klimat- och miljöfrågor är tanken också att unga ska få möjlighet att lära sig mer om sin vardagsekonomi för att kunna göra mer hållbara val – evenemanget riktar sig till feriearbetande unga och tanken är att inspirera till mer hållbara sätt att använda de egna pengarna.

Allt genomsyras också av tanken att bygga en plattform och ett nätverk för unga som ska vara ett steg på vägen i deras yrkesliv.

– Det är en plattform som byggs. Ungdomarna kanske hör av sig till företagen efteråt och vill veta mer och får kontakt den vägen. Att skapa vägar och broar, det är tanken. WWF Sweden Youth (WWF:s ungdomssektion, reds. anm.) medverkar och där finns också en viktig kontaktportal, säger Ahmed Bayati.

Helsingborg

Datum: 12-16 juni 2023

Plats: Habiteum

Samverkanspartners: Arbetsmarknadsenheten, Miljöförvaltningen och Helsingborgshem

Gästföreläsare: Oatly, Avanza, WWF Youth Sweden, Scandinavian Green Roof InstituteGöteborg

Datum: 19-22 juni 2023

Plats: Ideum, Gårdsten

Samverkanspartners: Stadsmiljöförvaltningen, Hjällbos Fritidsgård, Bergsjögårdens Mötesplats och Gårdstensbostäder m.fl.

Gästföreläsare: Oatly, Avanza, Lysa, Plick, WWF Youth Sweden

Bedrivs med stöd av Svenska Innovationsmyndigheten Vinnova

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev