Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Från hållbarhetschef till start up-entreprenör

Publicerad: 14 september 2020, 12:16

Robin Al-Salehi.

Han lämnar tjänsten som hållbarhetschef för att hjälpa företag och organisationer med lokaldelning.


Robin Al-Salehi lämnar tjänsten som hållbarhetschef på Uppsala kommuns Industrihus. I stället väljer han nu att satsa på det egna startup-företaget Vakansa som ska hjälpa företag och organisationer att dela lokaler med varandra. Robin Al-Salehi beskriver företaget som en ”proptech-startup” som fungerar som en lokalplattform som underlättar samnyttjande av lokaler till förmån för näringslivet, kulturlivet och civilsamhället.

Du kommer från en tjänst som hållbarhetschef och väljer nu att satsa på egna företaget Vakansa. Vad fick dig att ta det steget?

– Jag hade parallellt med min tidigare tjänst och min tjänst som hållbarhetchef jobbat med Vakansa vid sidan av. När corona slog till så var det dags för mig att testa vingarna. Den person som till slut gav mig modet är min gamla chef Maria Säfström.

Vakansa är ännu inte lönsamt och Robin Al-Salehi berättar att det kostar en del att bygga upp en plattform med de funktioner som Vakansa ska erbjuda. Men förhoppningen är att Vakansa snart ska kunna rekrytera flera medarbetare. 

– Vi har en stadig ström av hyresgäster som hör av sig till oss. Både de som vill hyra ut sina lokaler när de står tomma och de som vill hyra lokaler vissa specifika tider på dygnet. Utan att anställa personer som är experter på sin sak så kommer aldrig någon verksamhet att lyfta. Ett företag är bara så bra som den sammanlagda kraften hos de anställda.

 

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.