Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Från Systembolaget till Svenska spel

Publicerad: 2 december 2019, 13:55

Kajsa Nylander, i dag hållbarhetsansvarig på Systembolaget, blir från den 27 januari hållbarhetschef på Svenska spel.


Bolagen har flera likheter. Båda är statligt ägda och i bägge fallen handlar mycket av jobbet om att begränsa skadan hos kunderna från bolagets produkter.
– Här handlar det om att alkohol ska kunna njutas utan skada. Där handlar om att man ska kunna spela utan skada, säger Kajsa Nylander till Aktuell Hållbarhet.

Ska du få färre att spela?
– Det handlar kanske inte om att få färre att spela, utan mer om att se till att man spelar på rätt sätt. Vi behöver både ha ett proaktivt arbete och följa upp dem som kanske inte spelar på ett ansvarsfullt eller hälsosamt sätt.

Enligt Svenska spel är frågan om att erbjuda spel på ett ansvarsfullt sätt den viktigaste frågan för hållbarhetschefen.
– Men det kommer också handla om övergripande hållbarhetsarbete, till exempel miljö, jämställdhet, korruptionsfrågor och etik, säger Kajsa Nylander.

Kajsa Nylander ser fram emot att sätta sig in i nya frågor. Men den nya rollen liknar också mycket hennes nuvarande roll som hon haft sedan 2017. Hon ser karriärsteget som en naturlig utveckling efter det nuvarande jobbet och tidigare positioner bland annat som senior chef för klimat och hållbarhet vid revisionsbolaget Ernst & Young och som vd för Respect Sustainable Business.
– Jag har jobbat med bolagets övergripande hållbarhetsstrategi det senaste året och det kommer jag även att göra på Svenska spel. Jag kommer att jobba på liknande sätt med att sätta mål, jobba med målen och identifiera var riskerna finns.

”Med Kajsa ombord kommer vi att kunna ta nästa steg mot ännu bättre spelansvarsverktyg och minimera risken att spelare hamnar i spelproblem. Vårt mål är att våra kunder ska kunna ta del av underhållning och spelglädje i en trygg miljö och med kontroll över sitt spelande, säger Joakim Mörnefält”, kommunikationsdirektör på Svenska Spel, i en kommentar.

Kajsa Nylander efterträder Scarlett Roa som lämnar Svenska Spel i december. Tjänsten som hållbarhetschef ingår i Kommunikation och hållbarhet och rapporterar till kommunikationsdirektör Joakim Mörnefält.

Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.