Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Gröna Bilisters nya ordförande sålde sin egen bil 2019

Publicerad: 8 juni 2020, 12:26

Marie Pellas blev nyligen invald som föreningen Gröna Bilisters nya ordförande. Sin egen bil sålde hon 2019. Istället löser hon och familjen transporterna med lådcykel, cykel, kollektivtrafik och gång.


Den 28 maj valdes Marie Pellas till Gröna Bilisters nya ordförande där hon tar över efter Johanna Grant som slutar efter sex år. Marie Pellas har en master i kulturgeografi och arbetar som hållbar mobilitetsplanerare vid Västerås stad.

”Gröna Bilister är en stark plattform och en väletablerad förening som verkar för en smart och hållbar mobilitet. Jag är tacksam och peppad för denna möjlighet att vara föreningens ordförande. Tillsammans med styrelsen och medlemmarna kommer vi att fortsätta utvecklingen mot det hållbara samhället”, säger Marie Pellas i en kommentar.

Marie Pellas är 33 år och bor i Västerås tillsammans med sin man och deras två barn. För att vara ordförande i Gröna Bilister finns inget krav på att själv köra bil. Marie Pellas berättar att hon och hennes familj sålde bilen i augusti 2019. Istället använder familjen nu lådcykel, cykel, kollektivtrafik och gång för att lösa transporterna. 

”Vi var så klart nervösa för denna stora förändring i vår vardag, men de positiva effekterna på klimat, ekonomi och hälsa vägde tyngre”.

 

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News