Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Hållbara CE-märkta produkter – lagar och regler gör inte själva jobbet

Publicerad: 7 juli 2016, 12:52

Your browser does not support iframes. Hållbara CE-märkta produkter – lagar och regler gör inte själva jobbet Små produktfel kan få stora konsekvenser. Tillverkare, importörer och distributörer av produkter har alla ansvar för att produkterna…


Hållbara CE-märkta produkter – lagar och regler gör inte själva jobbet
Små produktfel kan få stora konsekvenser. Tillverkare, importörer och distributörer av produkter har alla ansvar för att produkterna som säljs till konsumenter är säkra och uppfyller gällande produktlagstiftning. Ett stort antal produkter måste exempelvis CE-märkas av tillverkaren för att få säljas och marknadsföras inom EU.

Men lagar och regler gör inte själva jobbet! Marknadskontroller visar alltför ofta att produkter som säljs i handeln inte uppfyller kraven vilket resulterar i en snedvriden konkurrens och farliga produkter. Dagligen ser vi t ex nya larm i medierna om allt från ”livsfarlig usb-laddare” till ”farliga kemikalier i leksaker”.

Intertek, ledande globalt företag inom ATIC (Assurance, Testing, Inspection and Certification) bjuder in till en diskussion om produktsäkerhet och CE-märkning ur ett hållbarhetsperspektiv tillsammans med inbjudna gäster från myndighets-, företags- och branschnivå.
Moderator:
Mikael Salo, chefredaktör, Aktuell Hållbarhet

Medverkande:
Carin Wikström, Marketing/PA Manager, Intertek
Farzad Farzaneh, CE-specialist, konsult, Intertek
Peter Strömbäck, generaldirektör Swedac, ordförande Marknadskontrollrådet
Stina Wallström, senior rådgivare marknadskontroll, produktsäkerhet och standardisering, Teknikföretagen
Henrik Alfredsson, Manager Technique and Quality, Clas Ohlson

Arrangör: Intertek

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.