Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Hållbarhetschef blir utvecklingsdirektör

Publicerad: 24 maj 2021, 12:24

Charlotta Brask, blivande utvecklingsdirektör i Botkyrka kommun.

Efter tio år som miljö- och hållbarhetschef för Region Stockholm flyttar hon nu sitt fokus för att i stället utveckla stockholmsförorten Botkyrka.


Charlotta Brask har de senaste tio åren arbetat som miljö- och hållbarhetschef för Region Stockholm. Nu byter hon jobb och tillträder rollen som utvecklingsdirektör för Botkyrka kommun. I Botkyrka ska Charlotta Brask arbeta strategiskt för att säkerställa att kommunen blir attraktiv att bo i och att driva företag i. I jobbet ingår också arbete med miljö- och infrastrukturfrågor samt ett antal frågor kring social hållbarhet. 

Charlotta Brask har lång erfarenhet av att leda och samordna hållbarhetsarbete inom områden som kollektivtrafik samt hälso- och sjukvård. Innan Charlotta Brask började som hållbarhetschef för Region Stockholm arbetade hon där som miljöchef. På Region Stockholm har hon bland annat varit med och tagit fram gröna obligationer. Hon har också arbetat internationellt med att ta fram en klimatfärdplan för europeisk hälso- och sjukvård.

Charlotta Brask tillträder sin tjänst som utvecklingsdirektör i Botkyrka kommun den 16 juni.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.