onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Han blir ny chef för IR- och kommunikation på K-fastigheter

Publicerad: 28 mars 2022, 07:00

”Det känns jättebra och ska bli otroligt spännande”, säger Johan Hammarqvist. Foto: Pressfoto

Fastighetsbolaget K-Fast Holding AB (”K-Fastigheter”) värvar Johan Hammarqvist som ny chef för Investor Relations och kommunikation. Han ska även bidra med värdefull erfarenhet inom hållbarhetsfältet.

Ämnen i artikeln:

Gröna jobbKlimatanpassning

Bianca Sporrong

bianca.sporrong@bonniernews.se


Johan Hammarqvist kommer senast från en tjänst som kommunikationschef på Eolus Vind AB, och har lång erfarenhet av arbete med kommunikations- och IR-uppgifter. Han har tidigare arbetat som politisk redaktör på Norra Skåne och Skånska Dagbladet.

Vid månadsskiftet maj/juni blir han som ny chef för IR- och kommunikation på K-fastigheter. Enligt bolaget kommer den nye chefen för Investor Relations och kommunikation att bidra med en värdefull erfarenhet inom hållbarhetsfältet. 

– Det känns jättebra och ska bli otroligt spännande att få komma till ett bolag som K-fastigheter som har en spännande och ung historia och väldigt ambitiösa framtidsplaner, säger Johan Hammarqvist om det nya uppdraget. 

Hur skiljer sig det här jobbet från ditt tidigare uppdrag?
– Först och främst att det är olika branscher. Det handlar om samhällsbyggande, men på olika sätt. Vilket är något som intresserar mig, att få ha ett arbete där jag är med och bidrar till samhällsutvecklingen på ett tydligt sätt. Tidigare inom förnybar energi och nu inom bostäder. 

Vilka är de viktigaste frågorna du kommer att driva?
– Nu har det här precis blivit offentligt, så det är väldigt mycket att sätta sig in i. Men det handlar naturligtvis om att utveckla IR-delen och hållbarhetsfrågorna som blir en viktig del i den tjänsten. 

Johan Hammarqvist tillträder sin tjänst senast den 30 maj 2022 och ersätter då Anders Antonsson som lämnar bolaget för andra uppdrag.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev