Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Han blir ny chef för miljö- och hälsoskyddskontoret

Publicerad: 9 maj 2022, 09:00

Niclas Purfürst

Niclas Purfürst blir ny chef för miljö- och hälsoskyddskontoret i Jönköpings kommun. Han tillträder sin tjänst 15 augusti och kommer senast från Jordbruksverket i Jönköping.


BS


Niclas Purfürst är i grunden jurist. Niclas Purfürst flyttade till Jönköping med sin familj redan 1994 för en tjänst som notarie på länsrätten, numera förvaltningsrätten. Han kommer senast från en tjänst på jordbruksverket där han arbetar under många år, men i olika roller. Det senaste uppdraget var som sektionschef för avdelningen för EU-stöd.

– Det känns jättebra. Det ska bli väldigt kul att jobba på förvaltningen där. Jag har arbetat inom offentlig sektor hela mitt liv, men inte på regional nivå, säger han om sin nya tjänst. 

Vilka tror du kommer bli de största skillnaderna mellan min tjänst på jordbruksverket jämfört med den du börjar nu i augusti?
– Jag tror att det blir mer direkt kontakt med våra ”kunder”. När man jobbar på riksnivå är man lite längre ifrån slut kunden. Sedan ligger det närmare än själv rent fysiskt, det påverkar ens direkta närområde. Jag ser också fram emot samarbeten mellan kommuner i närområdet, miljöarbeten är ju ofta gränsöverskridande. 

Vad hoppas du kunna bidra med som chef för miljö- och hälsoskyddskontoret?
– Jag hoppas att jag kan bidra med mina erfarenheter som jag har förvärvar genom åren. Jag tror framför allt på möjligheten på ett modernt ledarskap där alla på förvaltningen får möjlighet att utvecklas. 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev