Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag10.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Karriär

Han får FN-toppjobb i Kenya

Publicerad: 1 Februari 2011, 09:45

Den tidigare statssekretereraren på Näringsdepartementet med energiansvar har fått ett toppjobb inom FN.


Det är Ola Alterå, tidigare statssekreterare på näringsdepartementet, som har utsetts till chef för Unido i Kenya. Unido är FN:s organ för industriell utveckling. Uppgiften för Unido är att minska fattigdomen genom ökad ekonomisk produktivitet, genom ökat deltagande i den globala handeln samt effektivare arbete med energi och miljö.
– Unido jobbar med industriell utveckling. Det handlar om att hjälpa utvecklingsländerna att bygga på sin egen kraft och stärka sitt näringsliv och sina företag och på det sättet minska fattigdomen och skapa hållbar utveckling, säger Ola Alterå till SR P4 Norrbotten.

Ola Alterå
förklarar att hans eget jobb dels handlar om att vara ansvarig för Unidos verksamhet i Kenya och han flyttar själv snart till Nairobi.
– Men dels handlar det om att FN:s miljöorganisation har sitt högkvarter i Nairobi för den globala verksamheten. Så tanken är att jag ska vara lite av en sambandsman där mellan miljö och industriutveckling. Det kommer handla mycket om energi, miljö och klimat, säger han till P4 Norrbotten.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.