Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Handelsbankens hållbarhetschef tar plats i koncernledningen

Publicerad: 17 februari 2022, 15:27

Catharina Belfrage Sahlstrand

Foto: Handelsbanken

Handelsbankens hållbarhetschef Catharina Belfrage Sahlstrand blir en del av bankens koncernledning.


Förändringen träder i kraft den 1 mars 2022 och Handelsbanken blir därmed först bland storbankerna med en hållbarhetschef i koncernledningen.

Catharina Belfrage Sahlstrand tillträdde som hållbarhetschef för Handelsbanken i september 2020 och har sedan dess bland annat arbetat med att lansera hållbarhetsmål för koncernen, så kallad grön finansiering och hållbara investeringar.

Vad blir skillnaden när du nu ingår i koncernledningen?

– Uppdragets omfång blir i princip detsamma. Jag har rapporterat till vd även tidigare och hållbarhetsfunktionerna i banken har haft täta kontakter med ledningen. Men det här är ytterligare ett steg mot full integrering av hållbarhetsfrågorna i hela vår organisation. Det handlar också om att få de strategiska bitarna av hållbarhetsfrågorna representerade i bankens koncernledning.

Vilka är de viktigaste frågorna du kommer att driva framöver?

– Vi satte mycket infrastruktur på plats under 2021 med hållbarhetsmål för koncernen, utbildningar av medarbetare och tvärfunktionella arbetssätt. 2022 kommer vi att arbeta vidare utifrån detta men med ännu mer fokus på kunderna. Vi vill utveckla vårt erbjudande och kommer att engagera våra kunder mer för att se vad de vill ha och behöver.

- Mycket av arbetet på hållbarhetsområdet handlar också om att spana mot framtida frågor som kan komma att bli väsentliga för banken. Nu är det mycket fokus på miljö och klimat, men även på sociala frågor som jämställdhet och mångfald. Andra områden vi tror kommer bli stora är till exempel biologisk mångfald och cirkularitet. Då gäller det att vi håller jämna steg med utvecklingen och lyckas omsätta även detta i vår verksamhet.

Karin Tideström

karin.tidestrom@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.