Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Här är hållbarhetsprofilerna som byter jobb

Publicerad: 29 juni 2020, 13:38

Flera tunga hållbarhetsnamn har under den senast tiden bytt positioner.


Nyligen meddelade Stora Ensos Daniel Badman, chef för public affairs, att han lämnar skogskoncernen för att ta sig an jobbet som vd på branschorganisationen Svensk Vindenergi.  

”Jag är glad för styrelsens förtroende att leda Svensk Vindenergi. Det ska bli spännande att tillsammans med kansliet och medlemsföretagen driva på för goda förutsättningar och fortsatt tillväxt i branschen. Med erfarenhet från industrin och departementsvärlden är det inspirerade att få jobba för att Svensk Vindenergi fortsatt är en viktig röst i samhällsdebatten”, säger Daniel Badman i en kommentar. 

Strax efter beskedet om Daniel Badmans avhopp från Stora Enso meddelade Malin Ripa, mångårig hållbarhetschef på Volvo Group, att hon efter 16 år nu väljer att gå vidare till nya utmaningar. 

”Efter 16 underbara år har min resa hos Volvo Group slutat. Det har varit en fantastisk tid och jag kommer alltid att vara tacksam för att ha möjlighet att arbeta med så många begåvade, inspirerande och roliga kollegor, affärspartners och andra intressenter”, skriver Malin Ripa på Linkedin. 

Malin Ripa berättar också att hon sedan en tid arbetar som hållbarhetschef på Axel Johnson International där hon också sitter i ledningsgruppen. 

Ytterligare en person som nu går vidare mot nya utmaningar är Ulrika Hasselgren, före detta global hållbarhetschef på Danske Bank. 

”I juni 2020 fortsätter resan, men vi släpar definitivt inte efter när det kommer till hållbara investeringar. Med Berit Behring och ledningsteamet har vi nått viktiga milstolpar, och kommit en god bit på väg. Nu är det en bra tid för mig att gå vidare och utforska nya utmaningar”, skriver hon på Linkedin, dock utan att nämna några detaljer kring vilka de nya utmaningarna blir. 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.