Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag03.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Karriär

Här är klädstilen som ger dig makt på jobbet

Publicerad: 2 September 2011, 11:15

Klä dig inte för jobbet du redan har, utan det du siktar på. Det råder forskaren och författaren Lars Holmberg.


Det är tidningen Shortcut som Lars Holmberg delar med sig av sina modetips för hur du bör klä sig för att uppnå det du vill. Men det är inte bara för att klättra i karriären som du behöver klä dig enligt vissa koder. Felaktig klädsel kan innebära att man stannar i karriären, hävdar han.

Oavsett om du målet är att folk ska lyssna mer på dig, kunna avancera inom organisationen eller inte synas så mycket, gäller det att anpassa klädseln därefter.

Så vässar du klädstilen:

1. Tänk stil snarare än trend
Utgå från klassiska stiltips och hitta gärna en förebild som kan inspirera dig stilmässigt. Enligt Lars Holmber är det bra att vara lite konservativ när man väljer färgskala.

2. Spana in cheferna
Se hur dina chefer och chefernas chefer klär sig. Om du vill klättra karriärmässigt är det bra att klä dig för det jobb du vill ha och klä dig därefter. Notera vilka märken som gäller – både för klockor och skor.

3. Härma inte
Även om det är bra att låta sig inspireras ska du inte härma takt av. Skaffa dig en stil som är din egen, genom att använda stilbrytande accessoarer. På så sätt ser du inte ut som alla andra, även om du i grunden klär dig klassiskt.

Rebecka Guzmán

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.