Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Här är Mikael Karlssons nya jobb

Publicerad: 21 oktober 2014, 10:35

Naturskyddsföreningens tidigare ordförande Mikael Karlsson får nytt jobb på konsultbolaget 2050.


Ämnen i artikeln:

EebMikael KarlssonMiljöaktuelltNaturskyddsföreningen

Mellan 2002 och 2014 var Mikael Karlsson ordförande i Naturskyddsföreningen. Idag leder han den europeiska miljöorganisationen European Environmental Bureau, är verksam i regeringens miljömålsberedningen och är knuten till Miljöaktuellt som moderator och krönikör.

Nu får miljöexperten även en ny roll – som senior advisor på relativt nybildade konsultbolaget 2050.

– Företagen har möjlighet att förändra världen och hos 2050 får jag en god möjlighet att arbeta konkret och snabbfotat med näringslivet för minskad miljöpåverkan, säger Mikael Karlsson i ett pressmeddelande.

Han kommer att arbeta halvtid med strategisk rådgivning, omvärldsanalys och kommunikation på 2050 från och med 1 november i år.

Enligt pressmeddelandet från 2050 ska Karlsson fortsätta med miljöforskning vid sidan av. I dagsläget forskar han kring strategier för hållbar utveckling inom politik och näringsliv.

– Mikael Karlssons erfarenhet och kompetens är ytterst värdefull för att flytta fram näringslivets klimat- och miljöarbete. Mikaels kompetens kring internationellt och svenskt miljöarbete ger svenska företag bättre förutsättningar att fatta strategiska beslut och utveckla hållbara affärer, säger Markus Ekelund, vd på 2050, i ett pressmeddelande.

Martina Frisk

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News