onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Hela listan: Hållbarhetstalangerna 2020

Det är tio år kvar tills målen i Agenda 2030 ska vara nådda. Tillsammans med våra läsare har Aktuell Hållbarhet listat spännande hållbarhetstalanger som sannolikt kommer att vara en viktig del av måluppfyllnaden. Här har ni dem, 2020 års 33 entreprenörer, kommunikatörer, ingenjörer, idealister, aktivister och jurister som alla driver på den hållbara utvecklingen. Alla är 33 år eller yngre.

Publicerad: 10 mars 2020, 09:13


Innehåll

 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Qbrick är blockerad under “Visa våra partners”.

Hela listan är utan inbördes ordning:

Alexandra Davidsson, 29

Generalsekreterare för föreningen Medveten Konsumtion

Med den tunga plattformen Medveten Konsumtion ökar Alexandra Davidsson kunskapen om en av vår tids största utmaningar, överkonsumtionen. Genom folkbildningskampanjer som ”Buy nothing day” och ”White Monday” har hon och hennes team lyckats få en enorm exponering genom sociala medier. Hashtagen för ”White Monday” uppges ha exponerats 75 miljoner gånger i 23 länder med över 500 deltagande företag, organisationer och influencers. Samtidigt har Alexandra hållt över 500 föreläslningar om hållbarhet de senaste nio åren.

Vad är det slutgiltiga målet för föreningen Medveten Konsumtion?

– Föreningen har en vision om att vi inte ska behöva finnas. Att vi ska leva i ett samhälle där alla lever inom planetens gränser och där det inte finns en överkonsumtion. Den verkligheten är tyvärr väldigt långt bort, men under tiden finns vi och svarar på frågan ”hur?”.

Hur kommer föreningen att arbeta framöver?

– Medveten Konsumtion tror att framtidens hållbara konsument, är en cirkulent, det vill säga, en användare. Därför har och kommer föreningen fortsätta att fokusera på att öka kunskapen och inspirationen om cirkulär konsumtion, bland annat genom White Monday men också genom föreläsningar.

 

Claudia Enzi, 33

Sustainability & Corporate Affairs Manager på Samsung

Claudia Enzi driver på hårt för att göra IT-industrin hållbar i praktiken och under tiden engagerar och motiverar hon de flesta i sin omgivning. ”Genom sin professionalism, samarbetsförmåga och kunnande har hon satt hållbarheten på kartan, både lokalt men också som förändringsagent globalt”, skriver en av Aktuell Hållbarhets läsare.

 

Agnes Vinblad, 26

Projektledare på United Nations Sustainable Development Solutions Network

2018 tog Agnes Vinblad examen vid Long Island University med toppbetyg och en forskningsuppsats om CSR i Kina, USA och Sverige i bagaget. Sedan dess har karriären tagit fart rejält med praktik på FN:s hökvarter i New York och arbete med utbildning kring de hållbara utvecklingsmålen och som represent för EU vid G7-mötet i Kanada. Nu senast arbetar Agnes Vinblad som projektledare på organisationen UN Sustainable Development Solutions Network där hon leder ett team som arbetar med att stärka och vidareutveckla en global startup-hub för unga entreprenörer vars företag fokuserar på att realisera FN:s globala hållbarhetsmål.

 

Frida Emilsson, 32

Operativ chef och grundare av Worldfavor

Som grundare och operativ chef på Worldfavor hjälper Frida Emilsson företag att förbättra mätbarhet, spårbarhet och transparens i sitt hållbarhetsarbete. Nyligen tog Worldfavor in 30 miljoner kronor för en expansion utanför Sveriges gränser och chanserna är stora att vi kommer att få se mer av Frida Emilsson som av våra läsare beskrivs som en extremt dedikerad person som tar hållbarhet på enormt stort allvar.

Vad är det egentligen ni gör på Worldfavor?

– I dag består plattformen av tiotusentals företag som delar data med varandra i närmare 70 länder. Målet är att göra hållbart och transparent företagande mainstream.

Hur har företagens hållbarhetsarbete och den allmänna synen på hållbarhet förändrats sedan du startade Worldfavor?

– Jag skulle säga att hållbarhetsarbete har gått från att vara något som är viktigt för de allra största bolagen för att sticka ut i konkurrensen, till att bli en del av core business och ett måste för att fortsätta vara relevant för de föresta företag, något som beror på att förväntningarna har ökat väldigt mycket från alla typer av intressenter. En stor förändring är synen på leverantörskedjan.

 

Axel Wallin

Hållbarhetschef på SBAB

Som nybliven hållbarhetschef på SBAB är förhoppningarna stora på att Axel Wallin ska driva hållbarhetsarbetet framåt på bolåneinstitutet. Redan i dag har han en gedigen meritlista som hållbarhetsstrateg på företaget där han varit med och utvecklat begreppet ”gröna bolån”, lett utvecklingen av SBAB:s gröna obligationsramverk och emmitterat Sveriges första gröna säkerställda obligation med fullt stöd av bostadsfastigheter.

 

Agnes Bondelid, 30

Kommunikationschef på tankesmedjan Fores

Om man får tro Aktuell Hållbarhets läsare skulle tankesmedjan Fores stå sig slätt om det inte var för deras kommunikationschef Agnes Bondelid. ”I sin roll som kommunikationschef är Agnes navet för hela Fores verksamhet” och ”Resultatet av Fores arbete är direkt beroende av Agnes arbete” är några av omdömena. Med tanke på att Fores är en av Sveriges tyngsta gröna tankesmedjor går det inte att komma ifrån att Agnes Bondelid har stora möjligheter att påverka samhället.

 

Albert Askeljung, 27

Projektledare på UNDP

Albert Askeljung beskrivs av våra läsare som en stjärna inom hållbarhetsområdet och ”expert på globala utvecklingsfrågor och FN:s globala hållbarhetsmål”. Som populär föreläsare och workshopledare förklarar han framgångsrikt affärsmöjligheterna i de globala målen för företag och organisationer. På så sätt spelar han en viktig roll i arbetet med att öka kunskapen och engagemanget för de globala målen i Sverige.

Vad är ditt viktigaste budskap till de företag du föreläser för?

– Mitt generella budskap till de företag jag träffar är att se hållbarhet och de globala målen som affärsmöjligheter. Världen har kommit överens om en plan för var vi vill att världen ska vara år 2030 och framåt. Att vara en del av den utveckling är central för att företag ska kunna göra affärer och vara relevanta i framtiden.

Vad är det svåraste med ditt jobb?

– Precis som många andra så känner jag ibland en frustration över att saker och ting går för långsamt, inte minst om vi ser till implementeringen av de globala målen. Nu har vi gått in i ett Decade of Action där alla måste accelerera sitt arbete för att nå målen till år 2030.

 

Rebecca Rehn, 29

ESG-analytiker på Alecta

Rebecca Rehns lista över hållbarhetsmeriter är lång och minst sagt spännande. Hon har arbetat med Agenda 2030 för den svenska FN-representationen i New York och som managementkonsult på EY:s team för Climate Change & Sustainability Services. Nu är hon aktiv i finansvärlden på Alecta som ESG-analytiker där hon arbetar med hållbara investeringar.

 

Stina Bagge, 25

Departementssekreterare på utrikesdepartementet

Stina arbetar på utrikesdepartementets enhet för folkrätt, mänskliga rättigheter och traktaträtt och har en lång erfarenhet från klimat- och miljöarbete i flera organisationer. Bland annat har hon deltagit som observatör vid FN:s klimatförhandlingar sedan COP 21.

 

Isabella Palmgren, 28

Vd och grundare av Mimbly

Isabella Palmgren är supertalangen som med sitt startupbolag Mimbly tagit hem pitchtävlingnen Female Founders som drivs av Dagens Industri och som nu lyckats ta in 8,5 miljoner kronor för att få företagets produkter på marknaden. Mimbly har utvecklat ett system till tvättmaskiner som återvinner vatten, sparar energi och filtrerar bort mikroplaster under tvättning. Redan i dag driver företaget ett antal pilotprojekt och har ett antal tekniska patent. Sannoliktheten att vi kommer att få höra mer om Isabella Palmgren är minst sagt hög.

 

Pontus Gustafsson, 28

Grundare av +Cap

Med bakgrund som grundare av Beleco och finansdirektör på den hållbara biltvätten Woshapp och delaktig i Al Gores climate leadership-program har Pontus Gustafsson redan hunnit skaffa sig ett gediget hållbarhets-cv. Det senaste företaget han grundat är riskkapitalbolaget +Cap som investerar i startupföretag med hållbarhetsfokus i ett tidigt skede.

 

Jonna Bjesse, 28

Kommunikationsansvarig på Medveten Konsumtion

Jonna beskrivs som aktivisten som aldrig är rädd för att ta en fight, till exempel med Arla när företaget driver netto noll-kampanj. På Medveten Konsumtion har hon en plattform där hon kan slåss mot resursslöseri och överkonsumtion. ”En pedagogisk och positiv inspirationskälla som visar att det genom driv, kompetens och framförallt ödmjukhet går att skapa riktig förändring” är ett av omdömena av Jonna.

 

Joel Ahlgren, 27

Projektledare på tankesmedjan Global Utmaning

Joel Ahlgren beskrivs som en spindel i nätet på tankesmedjan Global Utmaning där han arbetar som projektledare inom programområdet ”klimat och resurser”. I sitt jobb skapar han dagligen mötesplatser där förändring verkligen händer och har under det senaste året hunnit skriva rapporten Circular Baltic 2030 och engagerat sig i Al Gores Climate Reality Project.

 

Kajsa Fernström Nåtby, 26

Tjänsteman på miljödepartementet

Kajsa Fernström Nåtby arbetar som på tjänsteman på miljödepartementets klimatenhet. Där jobbar hon med frågor kopplade till internationell klimatpolitik, och framförallt med FN:s klimatförhandlingar. På förra årets klimatförhandlingsmöte, COP25 i Madrid, fick hon för första gången uppdraget att delta som klimatförhandlare. Hennes förhandlingsområde var bland annat Warzawa-mekanismen som handlar om att stötta länder som drabbas av skador och förluster kopplade till klimatförändringarna. Till följd av ett långtgående engagemang i klimatfrågan och i civilsamhällesorganisationer har hon även tidigare deltagit på två av FN:s klimatförhandlingar i andra roller.

Du har deltagit som förhandlare vid klimattoppmöten?

– Ja, vid det senaste klimatmötet i Madrid, COP25. Innan dess var jag på COP23 som Sveriges ungdomsrepresentant, utsedd av LSU – Sveriges ungdomsorganisationer, och på COP21 som observatör.

Vad är roligaste när man förhandlar?

– Att få vara en del av ett sammanhang där det övergripande syftet med allt som görs är att bekämpa klimatförändringarna, vilket känns väldigt meningsfullt.

 

Anni Sandgren, 32

Hållbarhetschef på New Wave Group

Craft, Orrefors, Clique och Kosta Boda är bara några av de varumärken som Anni Sandgren hanterar som hållbarhetschef på börsnoterade New Wave Group. Som marknadsledare i profilbranschen kan New Wave Group sätta press på övriga aktörer vilket ger Anni Sandgren stora möjligheter att driva på en hållbar utveckling i en stor bransch.

 

Caroline Westblom, 31

Klimatsakkunnig på Svenska Naturskyddsföreningen

”Andra snackar - Caroline gör!”. Så beskrivs Caroline Westblom av våra läsare. Saklig och kunnig är andra omdömen om Caroline Westblom vars uppdrag är att förklara klimatutmaningen och driva på omställningen från sin position på Svenska Naturskyddsföreningen, Sveriges största miljöorganisation.

 

Tony Christensen, 32

Hållbarhetskonsult på Enact och drivkraften bakom Klimatportföljen

Tony Christensen driver hållbarhetsfrågorna genom flera olika plattformar. Som hållbarhetskonsult på Enact utbildar han i hållbarhet och hjälper företag med det strategiska hållbarhetsarbetet. Som styrelseledamot i Medveten Konsumtion arbetar han för att belysa vikten av hållbar konsumtion. Genom den ideella satsningen Klimatportöljen, som följs av cirka 1 500 sparare, sprider Tony kunskap och skapar dialog kring hållbart sparande. Förra året placerade han sig på andra plats som årets miljöinfluencer i en lista som toppades av Greta Thunberg. 

Vilket är ditt främsta tips till den som vill spara på ett hållbart sätt?

– Förstå dina egna drivkrafter för hållbarhet och vad som är viktigast för just dig. Är det viktigt för dig att investera i framtidens lösningar? Vill du bara undvika det som är direkt dåligt, som exempel det fossila? Eller vill du att dina pengar ska användas för att påverka bolag i en mer hållbar riktning?

Hur ser framtiden ut för dig?

– Hållbarhet handlar om värdeskapande, bättre beslutsfattande och att använda alla de grymma lösningar som redan finns för att tillsammans lösa mänsklighetens stora utmaningar. Min uppgift är att fortsätta sprida insikter och verktyg för att få så många som möjligt att förstå värdet av att agera hållbart både som företag och privatperson.

 

Erik Wottrich, 33

Hållbarhetschef på Tele2

Förmågan att kombinera ett stort hållbarhetsengagemang med insikter i affärer är en av de saker som tagit Erik Wottrich till platsen som hållbarhetschef på Tele2. Enligt en av dem som nominerat Erik till listan är han på Tele2 också drivande i att utmana normer kring hur företag kan göra affärer och samtidigt förändra världen till det bättre.

 

Filip Lundin, 27

Vd på Sopköket 

Sopköket driver catering och restaurang på räddade råvaror med målet om att minst hälften av alla råvaror i måltiderna ska vara räddade råvaror. 2019 minskade de matsvinnet med 13 ton, skänkte 3 500 måltider och tog teamet från tre till tolv pers varav fyra var nya jobbtillfällen. De har nu över 200 återkommande cateringkunder i Stockholm och erbjuder alla sina medlemskunder en kostnadsfri årssummering av antal kilo minskat matsvinn omvandlat i koldioxidavtryck att använda i sin årliga hållbarhetsrapport.

 

Hanna Nelson, 30

Policyansvarig på Oxfam Sverige och Future Thinker på Global Utmaning

Hanna Nelson beskrivs som en av Sveriges främsta experter på Agenda 2030 och deltog själv aktivt i sju år förhandlingarna och genomförandet av FN:s globala utvecklingsmål. Bland annat genom att samordna de svenska organisationernas medverkan i förhandlingarna på FN-nivå. Hanna Nelson har också deltagit som utredningssekreterare i framtagande av Sveriges handlingsplan för Agenda 2030. I dag leder Hanna Nelson policy- och påverkansarbetet på Oxfam Sverige och är ordförande för Global Shapers Stockholm.

Vad bör företag göra för att bidra i Agenda 2030-arbetet?

– Hela verksamheten bör genomsyras av hållbarhetskriterier. Här finns mycket kvar att göra, inte minst när det gäller att säkerställa hållbarhet i inköpsprocesser. Många företag har kommit långt när det gäller klimat och miljö, men har mer kvar att göra i frågor om social hållbarhet, till exempel mänskliga rättigheter och levnadslöner.

Gör företagen tillräckligt?

– Många företag menar allvar med hållbar utveckling, men de flesta kan göra ännu mer. Det görs bäst om högsta ledningen ser hållbarhet som en viktig prioritering.

Vilka är dina största utmaningar på Oxfam?

– Många av de förändringar som Oxfam vill se bland annat för minskad ekonomisk ojämlikhet är del av stora och komplexa politiska processer.

 

Karim Sayyad, 30

Hållbarhetsanalytiker på Nordea och författare

Karim Sayyad har hunnit med fantastiskt mycket i sin karriär för sina nyss fyllda 30 år. På Nordea säkerställer han enligt medarbetarna en hög hållbarhetsstandard på portföljbolagen i kapitalförvaltningen. Karim Sayyad är också en av författarna bakom boken ”Guld och gröna skogar” där han berättar om hållbara investeringar och hur sparare kan göra skillnad genom sina investeringar.

 

Ludwig Bengtsson Sonesson, 25

Projektledare och kommunikatör på Lunds universitets hållbarhetsforum

Som projektledare och kommunikatör på Lunds universitet sprider Ludwig Bengtsson Sonesson hållbarhetsbudskapet både internt och utåt. I skärpunkten mellan konst och vetenskap gör han klimatframtider greppbara, senast i det fiktiva museet Carbon Ruins. Ludwig Bengtsson Sonesson har vid sidan av jobbet engagerat sig i Push Sverige och var även Sveriges ungdomsorganisationers representant på klimatförhandlingarna vid COP 25 i Madrid.

 

Amanda Midhamre, 27

Utvecklingsledare på Uppsala klimatprotokoll

Som utvecklingsledare på nätverket Uppsala klimatprotokoll hjälper Amanda Midhamre ett 40-tal organisationer att tillsammans samverka och minska sin klimatpåverkan. Aktuell Hållbarhets läsare beskriver också Amanda som en person som lever hållbarhet, både på jobbet och i privatlivet där hon aktivt arbetar med att minska exempelvis sitt användande av engångsartiklar och flygande.

Vad gör Uppsala klimatprotokoll?

– Uppsala klimatprotokoll är ett lokalt nätverk av företag, offentliga verksamheter, universitet och föreningar som samverkar och inspirerar varandra och andra för att nå Uppsalas klimatmål- ett fossilfritt Uppsala 2030 och ett klimatpositivt Uppsala 2050.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?

– Otroligt varierande. Det kan exempelvis bestå av ett möte med en av nätverkets medlemmar där vi lyssnar och diskuterar deras utmaningar, framgångar och idéer för Klimatprotokollet. Det kan också till exempel involvera en fokusgruppsträff kring Byggmaterialval och flera brainstormingmöten med mina kollegor.

 

Théo Jaekel, 32

Corporate responsibility expert på Ericsson

Théo Jaekel beskrivs av Aktuell Hållbarhets läsare som en av Sveriges ledande experter på företag och mänskliga rättigheter. Researcher på Swedwatch och arbete med mänskliga rättigheter på advokatbyrån Vinge är två tunga meriter som Théo Jaekel skaffat sig. Sedan april förra året ansvarar Théo för Ericssons globala arbete med mänskliga rättigheter och han sitter sedan tidigare i styrelsen för UN Global Compact Sverige.

 

Ebba Bergbom Wallin, 30

Electromobility Business Manager på Volvo Lastvagnar

Transportsektorn är en av de viktigaste branscher att ställa om i klimatvänlig och hållbar riktning och här har Ebba Bergbom Wallin en nyckelposition som driver el-revolutionen på Volvo Lastvagnar. Jobbet går bland annat ut på att hjälpa kunderna att utnyttja de möjligheter som redan i dag finns med helelektriska lastbilar. Ebba har haft stora framgångar med de första elektriska lastbilarna som visar att hon verkligen drivit utvecklingen framåt.

 

Hanna Skoog, 31

Programdirektör för cirkulär ekonomi på Axfoundation

I rollen som programdirektör för cirkulär ekonomi har Hanna Skoog bland annat genomfört ett skarpt projekt som genom blockkedjeteknik skapat spårbarhet i jordgubbsodlingar i Marocko. Just nu arbetar hon med att hitta en lösning som gör att överblivna spännband kan användas i Axel Jonson-koncernens bolag verksamma inom mode.

Vad är den största bromsklossen för att de ekonomiska systemen ska bli cirkulära?

– Att det idag är för billigt och för lätt att göra och välja fel! Ta till exempel vårt projekt ”Från avfall till mode” där vi försöker hitta en cirkulär lösning för uttjänta polyesterspännband från industrin. Jungfrulig och fossilbaserad polyester är idag så billig att det saknas incitament för att ta tillvara och återanvända eller återvinna dessa material. Vi behöver hitta lösningar där både ekonomin och miljön är vinnare och där de verkliga kostnaderna för produktion av en vara räknas in. Här behöver vi politiska styrmedel och rätt incitament som stimulerar en marknad för materialåtervinning.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Axfoundation arbetar med praktiska lösningar till hållbarhetsutmaningar som företag står inför. Det är fantastiskt roligt att få vara så konkret i mitt arbete och faktiskt testa, utvärdera och skala upp cirkulära möjligheter för företag.

 

Ruben Henriksson, 27

Assisterande chef på Fores klimatprogram

”Ruben är i början av sin karriär men visar tydliga tecken på att bli en inflytelserik röst i framtiden.” Så beskriver en av Aktuell Hållbarhets läsare Ruben Henriksson som arbetar med klimatfrågor på tankesmedjan Fores. Ruben är nationalekonom från Stockholms universitet med inriktning på utvecklings- och klimatekonomi. Han har tidigare arbetat på utrikesdepartementets klimat- och miljögrupp.

 

Sofia Jonsson, 31

Hållbarhetsspecialist på Investor

Sofia Jonsson har sedan april haft det spännande jobbet att ta ägarbolaget Investors hållbarhetsarbete till nästa nivå. Aktuell Hållbarhets läsare beskriver hennes metodiska arbetssätt som ”ovärderligt för att sätta strategiska och relevanta mål”. Något hon också haft nytta av i sitt tidigare arbete med strategisk hållbarhet på Alfa Laval.

 

Moa Gezelius, 29

Hållbarhetskoordinator på Scania

Moa Gezelius beskrivs som en viktig nyckelspelare för Scanias hållbara utveckling de senaste och kommande åren. Under 2019 arbetade Moa bland annat med Scanias klimatdag där 52 000 medarbetare utbildades i klimatfrågan. Den senaste tiden har mycket arbete lagts på engagemang och utbildning av medarbetare men också att ta fram nya klimatmål för Scania, sen man åtagit sig att sätta mål i linje med Science Based Targets riktlinjer.

Transportsektorn har stora klimatutmaningar, vilken är din största utmaning på jobbet?

– Prioritera! Att hela tiden se till systemperspektivet och jobba där vi gör mest skillnad. Från våra produkter kommer mer än 96 procent från användarfasen vilket betyder att vi måste lägga mycket resurser på att hjälpa våra kunder samt jobba på arenor där vi inte har full kontroll själva, förnyelsebara drivmedel, infrastruktur etcetera. För min del handlar detta mycket om att utbilda och informera internt samt att se till att vi jobbar korsfunktionellt på ett bra sätt.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Att jag verkligen känner att de jobb vi lägger ner kan göra skillnad. Samt att jag får jobba med i princip hela Scania organisationen varje dag.

 

Georg Eriksson, 26

Vd på Dille Bolagen

Det var i januari 2019 som styrelsen i koncernen Dille Bolagen utsåg 25-årige Georg Eriksson till ny koncern-vd där han under året tog emot priset för Krokoms mest hållbara företag. Koncernen Dille arbetar med en bredd av verksamheter som skog, hållbarhetsrådgivning, och fastigheter. Georg Eriksson arbetar själv aktivt i bolagen och med externa konsultuppdrag där han hjälpt flera svenska företag i sitt hållbarhetsarbete.

 

Nickie Excellie, 31

Hållbarhetskoordinator på Magnolia Bostad

Nickie Excellie är hållbarhetskoordinatorn som lever, äter och sover hållbarhet. Vid sidan om hållbarhetsarbetet i fastighetssektorn driver och arbetar hon i en rad sociala projekt, till exempel ett som vill stärka tjejer i Tensta och ett som syftar till att göra människor tryggare genom nattvandringar i Rågsved.

 

Shazia Hussenbux, 32

Sustainability and Chemical Compliance Manager på Husqvarna

Shazia Hussenbux beskrivs som en människa med sensationell förmåga att debattera och skapa engagemang hos sina kollegor på Husqvarna. ”Varje företag och organisation behöver medarbetare som är lika engagerade som Shazia!” skriver en av Aktuell Hållbarhets läsare.

 

Johanna Nilsson Palm, 28

Sustainability Advisor på Ethos International

Enligt Aktuell Hållbarhets läsare genomsyras Johanna Nilsson Palm av hållbarhet både som privatperson och i sitt cv. På Ethos International har hon specialiserat sig på hållbarhet i finansbranschen, en av de branscher som anses vara avgörande för att skapa en hållbar framtid. I cv:t har Johanna Nilsson Palm dessutom redan hunnit skaffa sig erfarenheter från att arbeta ute i fält med social hållbarhet i Latinamerika, hållbarhetsarbete i hotellbranschen, praktik från Utrikesdepartementets grupp för hållbar handel och tagit en master i miljöekonomi.

Så gjorde vi 33-listan

Aktuell Hållbarhets 33-lista listar hållbarhetstalanger i Sverige som är 33 år eller yngre. Listan bygger på de namn som nominerats av Aktuell Hållbarhets läsare. Från nomineringarna har Aktuell Hållbarhets redaktion valt ut de personer som fått flest röster och som redaktionen anser ha den största möjligheten att driva på utvecklingen i hållbar riktning.

 

 

Jon Röhne

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev