tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Hon är CSR Västsveriges nya verksamhetschef

Publicerad: 7 juni 2022, 11:06

Anna Segenstedt

Den 1 juni tillträdde Anna Segenstedt som ny verksamhetschef för CSR Västsverige. Hon kommer närmast från en tjänst som hållbarhetschef på Momentum Industrial.

Ämnen i artikeln:

Hållbart varumärke

BS


Under sina fyra år på Momentum Industrial var Anna Segenstedt med och byggde upp en tvärfunktionell hållbarhetsavdelning. 

Hon är utbildad inom sociologi, personalvetenskap och företagsekonomi, och många års erfarenhet från både lokala konsultbolag som globala organisationer. 

Du började på CSR Västsverige i förra veckan, har du hunnit bli varm i kläderna?
– Det har jag absolut blivit, och fantastiskt väl omhändertagen både av teamet och andra samarbetspartners. Det känns som att jag har varit en del i gänget längre än fyra-fem dagar. 

På Momentum Industrial var du med och byggde upp en hållbarhetsavdelning. Kan du berätta lite om det arbetet.
– Jag kommer från en tjänst som hållbarhetschef på Momentum Industrial, där jag var med och byggde en hållbarhetsavdelning från start. Det som var unikt med den här hållbarhetsavdelningen är att den var väldigt tvärfunktionell, vi hade HR, lön, marknad, kommunikation, miljö och kvalitet i det. Det var en spännande hållbarhetsavdelning där vi verkligen kunde skapa hållbar affärsnytta för bolaget, värdekedjan och andra intressenter. 

Hur du hoppas kunna använda den erfarenheten i det här arbetet?
– Jag tror att jag kommer kunna ha användning för det på flera olika sätt och vis. Här på CSR Västsverige utgörs teamet av mig som verksamhetschef samt tre projektledare. Dels genom att bygga ihop ett så framgångsrikt och välmående team som möjligt så att vi kan stötta våra medlemsföretag och organisationer på bästa sätt. Och på så sätt också bistå med mina erfarenheter, och verkligen kunna visa den hållbara affärsnyttan av att jobba på det tvärfunktionella viset.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev