Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Karriär

Hon är WWF Sveriges nya ordförande

Publicerad: 27 juni 2022, 10:54

Annika Helker Lundström har tidigare bland annat varit ordförande för IVL Svenska Miljöinstitutet och nationell miljömålssamordnare för näringslivet.

Foto: WWF

Annika Helker Lundström, tidigare vd för Svensk Vindenergi och Återvinningsindustrierna, valdes till ny ordförande för WWF Sverige vid organisationens årsmöte.


”Jag ser mycket fram emot att arbeta med världens största naturvårdsorganisation. Den gedigna kunskap om djur och natur som finns och det världsomspännande nätverket är av avgörande betydelse i den omställning vi står inför. Arbetet med biologisk mångfald ligger mig också varmt om hjärtat, ett arbete som måste intensifieras inom både näringsliv och politik”, säger hon i en kommentar.

Annika Helker Lundström – som efterträder Axel Wenblad efter nio år på posten – valdes in i styrelsen 2021. Hon har en bred erfarenhet från olika delar av samhället, utöver vd-posterna bland annat som ordförande för IVL Svenska Miljöinstitutet och som nationell miljömålssamordnare för näringslivet.

Andra nya ledamöter är Madeleine Fogde och Niclas Grunewald. Madeleine Fogde har lång erfarenhet av arbete med bistånd inom hållbart jordbruk, livsmedelsförsörjning och fattigdomsbekämpning i Afrika. Numera är hon programchef vid Stockholm Resilience Institute vid Stockholms universitet.

 

Karin Tideström

karin.tidestrom@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.